Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 108 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Виховання компетентної особистості випускника на засадах педагогіки партнерства

Переглядів: 1231
12.04.2018 - 16:06

Останнім часом ми всі багато чуємо, вивчаємо та намагаємося «перезавантажитися» в очікуванні на зміни. Зміни – це завжди щось нове, невідоме, та, іноді, «незрозуміле». Цим і була зумовлена педагогічна рада, участь в якій брали не тільки педагоги, а й батьки з дітьми.

10 квітня в Бахмутській школі №5 з профільним навчанням відбулася педагогічна рада з питань виховної роботи «Виховання компетентної особистості випускника на засадах педагогіки партнерства в умовах оновлення змісту освіти».

Під час заходу було проведено соціальне дослідження з метою встановлення рівня сформованості мотивації учнів до суспільно – корисної громадської діяльності на даному етапі, володіння лідерськими якостями та проаналізовано за віковими особливостями, що дало змогу встановити на якому етапі виховання діти можуть втрачати мотивацію. А від батьків учнів пролунало «соціальне замовлення» на виховання підростаючого покоління.

Так, робота відбувалася у 4 фокус-групах:

1)  Інноваційні форми розвитку мовленнєвої компетентності педагога. Володіння іноземною мовою наряду із державною – конкурентоспроможність випускника в умовах євроінтеграції (Консультанти: Олена Тимощук та Віта Глущенко)

2)  Сучасні підходи до формування лідерських якостей учня в контексті екологічного виховання та формування ціннісного ставлення до свого здоров’я (Консультанти: Ірина Краснова та Марина Гаркавенко )

3)  Види мотивації до праці та підприємницької діяльності як запорука успішної самореалізації випускника (Консультанти: Тетяна Нікуліна, Алла Удовіченко та Ірина Шахова)

4)  Підвищення соціальної, громадянської активності педагогів та батьків  – основний мотиваційний чинник  виховання ціннісного ставлення до суспільства і держави (Консультанти Олена Сідорова та Катерина Цебенко )

На завершення дискусій була представлена робота всіх груп на загальній аудиторії педагогів та батьків. Приємно відзначити, що як батьки, так і учні брали безпосередню участь у розробці проекту рішення педради, до якого дійшли у процесі партнерської співпраці.

Виховання компетентної особистості випускника  на засадах педагогіки партнерстваВиховання компетентної особистості випускника  на засадах педагогіки партнерстваВиховання компетентної особистості випускника  на засадах педагогіки партнерстваВиховання компетентної особистості випускника  на засадах педагогіки партнерстваВиховання компетентної особистості випускника  на засадах педагогіки партнерстваВиховання компетентної особистості випускника  на засадах педагогіки партнерстваВиховання компетентної особистості випускника  на засадах педагогіки партнерстваВиховання компетентної особистості випускника  на засадах педагогіки партнерстваВиховання компетентної особистості випускника  на засадах педагогіки партнерстваВиховання компетентної особистості випускника  на засадах педагогіки партнерстваВиховання компетентної особистості випускника  на засадах педагогіки партнерстваВиховання компетентної особистості випускника  на засадах педагогіки партнерства

Останні статті на сайті