Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 95 гостей.

ExportUA

Бахмут – прозоре місто

Переглядів: 1575
13.04.2018 - 09:15

В рамках реалізації проекту «Розбудова прозорості в містах України» 2 квітня 2018 року місто Бахмут долучилося до участі у роботі проекту TRANSPARENCY INTERNATIONAL Україна.

За попередніми результатами, проведеними командою цього проекту, серед 100 міст України м.Бахмут посів 61 місце. Враховуючи рекомендації, які були надані Бахмуту, ініціативна група містян має намір підвищити  рейтинг нашого міста. Для цього було подано заявку на отримання міні – гранту «Бахмут – прозоре місто».  Створена робоча група, яка складається з членів ГО «Розвиток демократії та жіночих ініціатив «ДІЯ», керівників структурних підрозділів Бахмутської міської ради, представників соціальних, юридичних та комунальних служб міста.

Користуючись  інструментами впливу на місцеву владу,  громада повинна спиратися на нормативно-правову основу взаємодії влади із громадою.

Закон України «Про інформацію» декларує гарантії права на отримання інформації, яке забезпечується наступними механізмами:

       • створенням можливостей для вільного доступу до статистичних даних,   архівних, бібліотечних і музейних фондів, інших інформаційних банків, баз даних, інформаційних ресурсів;

       • обов'язком суб'єктів владних повноважень інформувати громадськість та засоби масової інформації про свою діяльність і прийняті рішення;

       • обов'язком суб'єктів владних повноважень визначити спеціальні підрозділи  або відповідальних осіб для забезпечення доступу запитувачів до інформації;

Жителі громади Бахмуту повинні мати можливість будь-коли відвідати сайт міської ради та ознайомитись з інформацією, яка їх цікавить.

Сьогодні стає актуальним електронне спілкування з органами місцевого самоврядування, тому дуже важливо підвищити рівень прозорості муніципалітету Бахмутської міської ради.

На це спрямовані зусилля  ініціативної групи прозорості міста Бахмут.  

Цільова аудиторія проекту «Бахмут – прозоре місто» – це, перш за все, громада міста.

Результатом втілення проекту «Бахмут – прозоре місто» має стати підвищення рівня прозорості міста мінімум на 20 балів (згідно з методологією, доступною на сайті transparentcities.in.ua). 

У результаті підвищення прозорості влади, стане більш доступна інформація про соціальні послуги, про землекористування, роботу комунальних підприємств, стан використання комунального майна та інше. Забезпечення вільного доступу громадян на засідання депутатських комісій ради та застосування додаткових процедур надасть можливість членам громади брати участь у вирішенні як особистих питань, так і важливих проблем всієї громади.

Інформація про хід виконання проекту буде розміщуватися на оновленому офіційному веб-сайті міськради, інших медіа – ресурсах і соцмережах міста.

Ініціативна група прозорості міста Бахмут