Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 101 гість.

Відбулось засідання колегії Управління молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради

Переглядів: 2252
25.04.2018 - 09:03

19 квітня відбулось друге засідання колегії Управління молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради.

Розглядали питання про організацію влітку 2018 року оздоровлення та відпочинку дітей, які мешкають на території м. Бахмут, про стан виконавської дисципліни в Управлінні молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради, про стан роботи з прийомними сім’ями  та сім’ями опікунів, які мешкають на території м. Бахмут.

Начальник відділу молодіжної політики Ганна Ковальова доповіла про організацію влітку 2018 року оздоровчої кампанії. Станом на 01.04. 2018 року в загальноосвітніх навчальних закладах навчається 6315, з них 4096 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Цього літа планується організувати роботу  11 пришкільних таборів, 9 майданчиків без харчування, наметового містечка. Також психологічно-емоційну розгрузку, відновлення життєвих сил та покращення стану здоров’я в літній період школярі міста зможуть отримати у Бахмутському дитячому заміському закладі оздоровлення та відпочинку «Вогник».

Про стан виконавської дисципліни в Управлінні молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради доповіла начальник Управління Людмила Махничева.

Директор Бахмутського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Хворастухіна та начальник служби у справах дітей Управління молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради Ірина Давіденко доповіли про стан роботи з прийомними сім’ями  та сім’ями опікунів, які мешкають на території м. Бахмут.

На первинному обліку в службі у справах дітей Управління молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради перебуває 160 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 121 дитина знаходиться під опікою. Протягом І кварталу службою у справах дітей до сімейних форм виховання влаштовано 9 дітей.

На території міста Бахмут на сьогодні функціонують 12 прийомних сімей, де виховуються 16 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. В 2018 році створена одна прийомна сім’я, а в травні планується створити іще одну.

Для забезпечення потреб прийомних дітей у розвитку та вихованні, а також для створення умов щодо розвитку та виховання прийомних дітей було проведено низку заходів з роз’яснення прийомним батькам чинного законодавства України щодо оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, затвердження Положення про прийомну сім’ю, про попередження насильства в сім’ї тощо.

Опікуни, піклувальники та прийомні батьки  отримують виплати соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та грошове забезпечення прийомним батькам за надання соціальних послуг у прийомних сім’ях. Всі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, шкільного віку забезпечені єдиними квитками, безоплатним гарячим харчуванням та підручниками в закладах освіти.

Поза планом виявилось питання про організацію роботи з національно-патріотичного виховання молоді у навчальних закладах міста І-ІІ рівня акредитації. З 03 квітня в навчальних закладах міста І-ІІ рівня акредитації, а саме в Бахмутському педагогічному коледжі, Бахмутському коледжі мистецтв ім. І. Карабиця та в Атремівському коледжі транспортної інфраструктури, відбулась перевірка з метою аналізу стану роботи з національно-патріотичного виховання молоді. Перевірка виявила, що виховна робота в даному напрямку ведеться в повному обсязі із постійним залученням студентів до організації та участі в заходах патріотичного спрямування.