Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 269 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

«Срібло» за інновації в освіті

Переглядів: 9742
28.10.2011 - 06:36

З 18 по 20 жовтня 2011 року в Київському палаці дітей та юнацтва проходила III Національна виставка — презентація «Інноватика в сучасній освіті». По суті, це огляд інноваційних досягнень в галузі освіти, присвячений Третьому Всеукраїнському з'їзду працівників освіти.

Метою виставки-презентації було узагальнити і всебічно представити широкій громадськості, педагогам, фахівцям, науковцям, органам державної влади і управління досвід інноваційної діяльності освітніх закладів, їх здобутки, досвід упровадження сучасних інформаційних, телекомунікаційних, комп'ютерних систем, визначити і обговорити шляхи подальшого удосконалення процесу навчання і виховання.

На виставці були представлені з 25 регіонів України 549 навчальних закладів різних рівнів і форм власності, наукові установи, методичні центри, регіональні і муніципальні органи управління освітою, видавництва, міжнародні установи і представництва, підприємства і бізнес-структури, що забезпечують засобами навчання галузь освіти.

На 103 семінарах, конференціях та «круглих» столах пройшли обговорення нагальних питань, пов'язаних з актуальними проблемами сучасного розвитку освіти, представлені інноваційні ідеї і проекти, педагогічні технології, навчальні методики, інформаційні матеріали, обладнання і устаткування для навчального процесу.

Відкрив III Національну виставку-презентацію «Інноватика в сучасній освіті», присвячену III Всеукраїнському з'їзду працівників освіти заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Борис Жебровський. Він наголосив на важливості представлення навчальними закладами інноваційних досягнень в галузі освіти та запевнив, що саме ці досягнення будуть враховані під час підготовки Національної стратегії розвитку освіти в Україні на 2012-2021 роки.

В урочистому відкритті виставки також взяли участь Василь Мадзігон, Перший віце-президент Національної академії педагогічних наук України, Світлана Рудько, директор компанії «Виставковий Світ», Віталій Сокол, виконавчий директор освітянських заходів компанії «Виставковий Світ» та ін. Вони привітали учасників, зазначивши, що виставка є однією з найголовніших подій у житті освітян.

Освіта Донеччини була представлена потужним педагогічним виставковим комплексом, в якому були висвітлені інноваційна система управлінської діяльності управління освіти і науки Донецької облдержадміністрації, науково-методична робота Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, управлінська і методична робота відділів освіти, методичних кабінетів, навчально-виховна робота загальноосвітніх навчальних закладів, корекційна робота закладів освіти для дітей з особливими потребами, навчально-виховна робота дошкільних навчальних закладів.

Міський методичний кабінет відділу освіти Артемівської міської ради теж брав участь у III Національній виставці - презентації «Інноватика в сучасній освіті». У тематичному конкурсі в номінації «Упровадження інновацій міськими, районними відділами освіти, методичними кабінетами (центрами) при підвищенні професійної майстерності педагогічних кадрів», був представлений досвід інноваційної діяльності щодо підвищення професійної майстерності педагогів нашого міста. Матеріали конкурсу презентувалися на стенді учасника виставки й оцінювалися експертами із числа досвідчених педагогів та науковців - фахівців. За підсумками конкурсу міський методичний кабінет удостоєний почесного звання «Лауреат конкурсу», нагороджений дипломом та срібною медаллю у даній номінації, а також отримав Почесний диплом за активне впровадження в навчальний процес освітніх інновацій.