Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 107 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

Фінал міського шашкового турніру для дошкільнят

Переглядів: 1399
02.05.2018 - 16:04

Шашковий  турнір «Веселі дамки», який  проводиться для вихованців дитячих садків міста Бахмут,  в цьому році  святкує перший ювілей – п’ять  років.

П’ять  років – це вік, коли вчорашній «чомусик»  майже на очах перетворюється в розважливого і самостійного дошкільника, демонструючи дорослим  безліч нових навичок і умінь.  Так і шашковий турнір за роки існування перетворився зі звичайного змагання на свято розумних, самостійних та впевнених вихованців. 

Гра в шашки  знайшла гідне місце в дошкільних установах  Управління освіти. Працює низка гуртків, проводяться підгрупові та індивідуальні заняття, організуються ігри у повсякденні. З метою розширення системи варіативної складової освіти у дошкільних закладах, формування шашково-ігровий компетенції дошкільників, сприяння їх інтелектуальному розвитку, пошуку та підтримки талановитих вихованців, створення умов для самореалізації особистості, за ініціативи міського методичного кабінету Управління освіти  з лютого по березень  проводились відбіркові тури шашкового турніру у дитячих садках та на освітніх округах.

28 квітня у Міському центрі дітей та юнацтва відбувся фінал V міського шашкового турніру для 8 вихованців дитсадків, які перемогли у півфіналі: Друпп Аріна (ДНЗ №25), Лещенко Костянтин (ДНЗ №25), Савранська Наталя (ДНЗ№ 25), Щербаков Михайло (ДНЗ №39), Строкіна Альона (ДНЗ №49), Логвиненко Захар (ДНЗ №31), Резванова Дар’я  (ДНЗ№ 18) і Фоменко Назар (ДНЗ№ 54). Серед малят на шашкових полях розгорнулися справжні баталії, вихованці змагалися в чесному бою за особисту першість. Спонсором турніру виступив Бахмутський благодійний фонд «ДАР», засновником якого є Дмитро Рева. Директор фонду «ДАР» Людмила Газіна  привітала усіх з фінальним етапом турніру і побажала удачі. Учасники турніру під час гри проявили не тільки кмітливість, увагу, але й витримку, впевненість у своїх силах, а головне – гідно боролися за перемогу. Батьки і глядачі  турніру з інтересом спостерігали за фінальними партіями змагань.

Усі учасники фіналу та їх батьки  були нагороджені іграми, солодкими призами  від спонсора  турніру. Заступник начальника Управління освіти Оксана Карпець  привітала і нагородила дипломами переможців турніру: Логвиненка Захара (дитсадок № 31 «Рябінушка») та Строкіну Альону (дитсадок№ 49 «Кріпиш»). А потім  маленькі  чемпіони  отримали ще й супер-призи від спонсора – самокати. Дитячі колективи дошкільних закладів «Оленка», «Кріпиш», «Рябінушка», «Теремок», «Дзвіночок», «Кристалик» прийшли підтримати юних шашкістів спортивними та танцювальними номерами, за що отримали  від фонду «ДАР»  солодкі частування та  розвиваючі ігри.

Скоро дошкільнята-фіналісти стануть першокласниками. Сподіваємось, що якості, які дає гра в шашки – розсудливість, самостійність, активність, витримка, чесність, дружелюбність - допоможе їм  впевнено увійти  в нову українську школу!

Останні статті на сайті