Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 52 гостя.

Офійний сайт Соледарської міської ради

У закладах освіти м.Бахмута вшанували пам’ять чорнобильців

Переглядів: 1790
04.05.2018 - 08:43

Тепер у світі є небагато назв, що відомі краще, ніж "ЧОРНОБИЛЬ". Ця найжахливіша в історії людства техногенна радіаційно-ядерна аварія трапилася 26 квітня 1986 року о 01:23:50. Чорнобильська катастрофа є найтрагічнішою сторінкою в книзі життя нашої країни. Тому діти повинні знати правду про причини і наслідки цієї непоправної трагедії.

Як саме розкрити для учнів страшну правду сьогодення, яка гірчить полином і роз'їдає серця матерів, не даючи спокою ні вдень ні вночі, щоб не спопелити ніжну дитячу душу, не вбити віру в самих себе і любов до світу? Чорнобиль... Урок, який ми не повинні забувати ніколи, тому що це надто гіркий урок втрат, урок мужності і стійкості водночас.

З метою вшанування пам’яті тих, хто брав участь у ліквідації аварії, в закладах освіти Бахмута проведено ряд виховних заходів.

У Бахмутській школі №12 пройшли інформаційні хвилинки у початкових класах, тематичні уроки з фізики, географії, виховні заходи в 5-11 класах. Класні керівники з учнями школи переглянули фото- та відеоматеріали про страшні події того часу, трагічні наслідки цієї техногенної аварії.

Для молодших школярів Бахмутської школи №10 у бібліотеці був представлений прес-кліпінг «Уроки Чорнобиля». Для учнів старших класів бібліотекар Олена Галас разом із класним керівником 11 класу Галиною Жуковою влаштували обговорення художніх творів, які розкривають цю страшну трагедію, а саме: «Діти Чорнобиля» Євгена Гуцала, «Марія з полином в кінці століття» Володимира Яворівського, поема «Сім» Бориса Олійника, «Чорнобиль» Юрія Щербака. Учні 11 класу ознайомилися з лонгрідом «Зона відчуження», де змогли як побачити, так і послухати перші хвилини вибуху реактора, переглянути 3D-панораму залу управління четвертого енергоблоку та побудову нового безпечного канфайнменту розрахованого на 100 років.

З приводу трагічної дати Чорнобильської катастрофи в Бахмутській школі №5 шкільним бібліотекарем Тетяною Брагіною організовано літературні читання для учнів 6-А класу, у ході яких розповіла про страшні наслідки найбільшої техногенної катастрофи ХХ сторіччя, збитки, завдані здоров’ю людей, втрати від радіоактивного забруднення довкілля, джерел водопостачання, рідних домівок.

На уроках мужності, класних годинах «Пам’ятаймо цих людей довіку», «Чорнобиль – трагедія ХХ ст.», «Героїзм та мужність ліквідаторів ЧАЕС» учні Бахмутського НВК №11 обговорювали трагедію Чорнобиля, що назавжди залишиться у пам’яті людей як застереження того, що науково-технічний прогрес може приносити й гіркі плоди, пройшов конкурс малюнків та плакатів «Людство! Зупинись!», виставка науково-популярної, художньої літератури «Вони рятували не лише наше життя», був проведений тематичний день інформування «Чорнобильська катастрофа». На засіданні клубу «Еколог» відбулася дискусія «Чорнобильська катастрофа в минулому та майбутньому».

У Бахмутській школі-інтернаті №1 відбувся загальношкільний мітинг-реквієм «Набат звучить! Чорнобиль чорні крила без краю простягнув...». Бібліотекарем Ларисою Бурцевою для учнів 2-9 класів в читальній залі обладнана поличка літературно-інформаційного простору «Чорнобильські рани не вигоїв час».

Як грізне попередження була нам послана «Зірка Полин». Ця зоря застерігає нас: «Люди, схаменіться, задумайтесь над усім ходом цивілізації. Куди ж ми йдемо? Зробімо висновок, поки ще не пізно!»

У закладах освіти м.Бахмута вшанували пам’ять чорнобильцівУ закладах освіти м.Бахмута вшанували пам’ять чорнобильцівУ закладах освіти м.Бахмута вшанували пам’ять чорнобильцівУ закладах освіти м.Бахмута вшанували пам’ять чорнобильцівУ закладах освіти м.Бахмута вшанували пам’ять чорнобильцівУ закладах освіти м.Бахмута вшанували пам’ять чорнобильцівУ закладах освіти м.Бахмута вшанували пам’ять чорнобильців

Останні статті на сайті