Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 98 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Зелене свято у травах іде

Переглядів: 2014
24.05.2018 - 11:05

22 травня 2018 року, напередодні Дня Святої Трійці, міська бібліотека для дітей провела ряд заходів.

Був оформлений ілюстрований перегляд «Зелене свято у травах іде», де представлені матеріали про витоки свята. День Святої Трійці – одне з головних християнських свят, ці дні ще називають Зеленими Святами. І справді, в природі все рясно цвіте і зеленіє. Бібліотека до цього свята теж була уквітчана духмяними травами: м’ятою, любистком, мелісою, букетами квітів.

Для учнів загальноосвітньої школи №1 та читачів бібліотеки проводилася творча майстерня, метою якої було ознайомлення дітей з особливостями святкування Трійці: як вбирали оселі і Храми зеленню і квітами, про традиції сімейного святкування, про духовні цінності нашого народу. Під керівництвом майстрині Тетяни Гольц гості бібліотеки виготовляли ляльку-оберіг Стригушу із духмяних трав. Її виготовляють із свіжоскошеної трави. Стригушок жінки майстрували на полі під час жнив, щоб заспокоїти дитину і зайняти її грою. Лялька Стригушка – це ще й оберіг, який символізує достаток у домі, багатий врожай. Читачі із захопленням виготовляли своїх ляльок, проявляючи майстерність і фантазію.

Всі зроблені ляльки – неповторні і для кожної дитини будуть оберегом.

22 травня 2018 року, напередодні Дня Святої Трійці, міська бібліотека для дітей провела ряд заходів.22 травня 2018 року, напередодні Дня Святої Трійці, міська бібліотека для дітей провела ряд заходів.22 травня 2018 року, напередодні Дня Святої Трійці, міська бібліотека для дітей провела ряд заходів.22 травня 2018 року, напередодні Дня Святої Трійці, міська бібліотека для дітей провела ряд заходів.22 травня 2018 року, напередодні Дня Святої Трійці, міська бібліотека для дітей провела ряд заходів.