Головне меню

Бахмутський вісник - Проекти розвитку

ОСББ

Ресурсний центр підтримки ОСББ міста Бахмут

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


Комунальний заклад охорони здоров’я «Центр первичной медицинской (медико-санитарной) помощи Бахмутского городского совета»


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Статистика сайту

Зараз на сайті 0 користувачів та 24 гостя.

Рекомендуємо

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Попередити гострі кишкові інфекції та харчові отруєння – справа і відповідальність кожного.

Переглядів: 116
21.06.2018 - 15:42
Попередити  гострі кишкові інфекції та харчові отруєння – справа і відповідальність кожного.

З настанням  літньої спеки в рази збільшується ризик захворювання на гострі кишкові інфекції. Ці захворювання виникають внаслідок потрапляння в організм людини різноманітних мікробів, які в великій кількості розвиваються в продуктах харчування, воді, на овочах і фруктах, предметах домашнього вжитку. Дуже часто їх наявність не впливає на смакові якості харчів.

Отже, щоб не зіпсувати літні дні собі і своїм близьким необхідно пам’ятати про те,  що навіть дуже корисна їжа може нанести шкоду організму, якщо вона неякісна.

Не купуйте на стихійних ринках, з відкритих вітрин, лотків, транспортних засобів, з рук риби і рибопродуктів, м'яса і м’ясопродуктів, молока і молокопродуктів, кондитерських виробів з кремом, кулінарних виробів.

В умовах літньої спеки вище зазначені харчові продукти швидко псуються і вживання таких продуктів, в кращому разі, може закінчитись лікарняним ліжком. Чинниками передачі кишкових інфекцій також є неякісно промиті овочі, зелень, фрукти, ягоди, забруднені водою при поливі городів або  руками хворих, які їх збирають та продають. Отже, будьте уважними, обережними і упередженими при виборі та вживанні  харчових продуктів.

Особливу увагу якості продуктів харчування потрібно приділяти під час відзначення свят з великою кількістю учасників. Тут велике значення мають термічна обробка, терміни та умови зберігання продуктів та готових страв.

Характерні ознаки захворювання

  • нудота,
  • блювання,
  • біль в животі,
  • рідке випорожнення, інколи з домішками слизу і крові,
  • підвищення температури.

Особливо небезпечні кишкові інфекції для маленьких дітей.  У них  зневоднення та інтоксикація, які виникають внаслідок інфікування,  розвиваються дуже швидко.

Засоби попередження кишкових інфекцій дуже прості:

  • Постійно дотримуйтесь чистоти рук, посуду, помешкання;
  • Споживайте  лише добре вимиті фрукти та овочі, свіжі, охайно та ретельно приготовлені страви;
  • Вживайте лише бутильовану або кип’ячену воду;
  • Змалечку навчайте дітей правилам безпечного  харчування та особистої гігієни. Дорослим також треба слідкувати, щоб діти не споживали незнайомі ягоди та продукти, обов’язково мили руки після відвідування туалету.

У випадку перших ознак кишкового захворювання зверніться до найближчого  лікувального закладу.

При погіршенні стану хворого НЕГАЙНО викликайте швидку допомогу.

ПАМ’ЯТАЙТЕ! Самолікування небезпечне для здоров’я!

ЛИШЕ СУВОРЕ ДОТРИМАННЯ ПРОСТИХ САНІТАРНО-ГІГІЄНІЧНИХ ПРАВИЛ ВБЕРЕЖЕ ВАС ТА ВАШИХ БЛИЗЬКИХ

ВІД НЕПРИЄМНИХ СЮРПРИЗІВ

Останні статті на сайті


Пошук

Калькулятор енергоефективності
Калькулятор енергоефективності
Програма  державної  підтримки  населення,  ОСББ  та ЖБК до впровадження енергоефективних заходів

Актуально