Головне меню

Бахмутський Вісник 2016

ОСББ

Ресурсний центр підтримки ОСББ міста Бахмут

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


Комунальний заклад охорони здоров’я «Центр первичной медицинской (медико-санитарной) помощи Бахмутского городского совета»


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Оновлення

Статистика сайту

Зараз на сайті 0 користувачів та 37 гостей.

Рекомендуємо

Верховна рада України

Попередити гострі кишкові інфекції та харчові отруєння – справа і відповідальність кожного.

Переглядів: 45
21.06.2018 - 15:42
Попередити  гострі кишкові інфекції та харчові отруєння – справа і відповідальність кожного.

З настанням  літньої спеки в рази збільшується ризик захворювання на гострі кишкові інфекції. Ці захворювання виникають внаслідок потрапляння в організм людини різноманітних мікробів, які в великій кількості розвиваються в продуктах харчування, воді, на овочах і фруктах, предметах домашнього вжитку. Дуже часто їх наявність не впливає на смакові якості харчів.

Отже, щоб не зіпсувати літні дні собі і своїм близьким необхідно пам’ятати про те,  що навіть дуже корисна їжа може нанести шкоду організму, якщо вона неякісна.

Не купуйте на стихійних ринках, з відкритих вітрин, лотків, транспортних засобів, з рук риби і рибопродуктів, м'яса і м’ясопродуктів, молока і молокопродуктів, кондитерських виробів з кремом, кулінарних виробів.

В умовах літньої спеки вище зазначені харчові продукти швидко псуються і вживання таких продуктів, в кращому разі, може закінчитись лікарняним ліжком. Чинниками передачі кишкових інфекцій також є неякісно промиті овочі, зелень, фрукти, ягоди, забруднені водою при поливі городів або  руками хворих, які їх збирають та продають. Отже, будьте уважними, обережними і упередженими при виборі та вживанні  харчових продуктів.

Особливу увагу якості продуктів харчування потрібно приділяти під час відзначення свят з великою кількістю учасників. Тут велике значення мають термічна обробка, терміни та умови зберігання продуктів та готових страв.

Характерні ознаки захворювання

  • нудота,
  • блювання,
  • біль в животі,
  • рідке випорожнення, інколи з домішками слизу і крові,
  • підвищення температури.

Особливо небезпечні кишкові інфекції для маленьких дітей.  У них  зневоднення та інтоксикація, які виникають внаслідок інфікування,  розвиваються дуже швидко.

Засоби попередження кишкових інфекцій дуже прості:

  • Постійно дотримуйтесь чистоти рук, посуду, помешкання;
  • Споживайте  лише добре вимиті фрукти та овочі, свіжі, охайно та ретельно приготовлені страви;
  • Вживайте лише бутильовану або кип’ячену воду;
  • Змалечку навчайте дітей правилам безпечного  харчування та особистої гігієни. Дорослим також треба слідкувати, щоб діти не споживали незнайомі ягоди та продукти, обов’язково мили руки після відвідування туалету.

У випадку перших ознак кишкового захворювання зверніться до найближчого  лікувального закладу.

При погіршенні стану хворого НЕГАЙНО викликайте швидку допомогу.

ПАМ’ЯТАЙТЕ! Самолікування небезпечне для здоров’я!

ЛИШЕ СУВОРЕ ДОТРИМАННЯ ПРОСТИХ САНІТАРНО-ГІГІЄНІЧНИХ ПРАВИЛ ВБЕРЕЖЕ ВАС ТА ВАШИХ БЛИЗЬКИХ

ВІД НЕПРИЄМНИХ СЮРПРИЗІВ


Пошук

Калькулятор енергоефективності
Калькулятор енергоефективності
Програма  державної  підтримки  населення,  ОСББ  та ЖБК до впровадження енергоефективних заходів

Актуально