Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 88 гостей.

Донецька обласна рада

Факти порушень митного законодавства у січні – червні 2018 року

Переглядів: 1636
23.07.2018 - 09:53

Протягом січня - червня 2018 року Донецькою митницею ДФС виявлено та задокументовано 114 порушень митних правил на загальну суму понад 3,9 млн гривень. У порівнянні з аналогічним періодом 2017 року кількість виявлених правопорушень збільшилась у 2,6 рази. Серед загальної кількості виявлених порушень митних правил у 13 випадках вилучено предмети правопорушень на суму більше 103 тис. гривень.

Як і в попередні періоди, значна частка протоколів про порушення митних правил складена у відношенні громадян, що вирішили ігнорувати положення та вимоги Митного кодексу України у частині дотримання строків транзиту або тимчасового ввезення транспортних засобів з іноземною реєстрацією. Крім того, громадяни порушують митне законодавство України шляхом використання транспортного засобу, ввезеного на митну територію України не за цільовим призначенням. 

Також активно ведеться робота у напрямку взаємодії з митними органами іноземних держав. Для підтримки суб’єктів господарювання, які прозоро здійснюють свою підприємницьку діяльність, та створення більш сприятливих умов для українських виробників на постійній основі проводиться аналітично-пошукова робота, результатом якої стало направлення 27 запитів до митників близького та дальнього зарубіжжя. Внаслідок відпрацювання матеріалів, отриманих від закордонних колег, у поточному році складено протоколів про порушення митних правил на загальну суму більше 3,8 млн гривень.

За рахунок штрафів, накладених митницею і судом, коштів,  добровільно сплачених порушниками митного законодавства у зв’язку із припиненням справ шляхом компромісу, а також коштів, отриманих від реалізації конфіскованих предметів правопорушень державний бюджет України поповнився на суму, яка перевищує півмільйона гривень, що більше, ніж в 4,5 рази перевищує минулорічний показник.