Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 107 гостей.

Донецька обласна рада

Координаційна рада з комунікації євроінтеграції розпочала свою роботу

Переглядів: 1266
30.07.2018 - 16:43

 Відбулося установче засідання Координаційної ради з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018—2021 роки. Координаційна рада є консультативно-дорадчим органом Кабміну, головним завданням якого є забезпечення координації заходів усіх органів влади з реалізації Стратегії комунікації у сфері євроінтеграції. Її очолила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«За останні два роки напрацьовано важливу нормативну та інституційну основу нашої комунікаційної діяльності у сфері євроінтеграції: ми маємо Стратегію комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки, План заходів з її виконання. Також нещодавно створено Координаційну раду з реалізації Стратегії комунікації. Наявність такого інституційного механізму має, перш за все, підвищити ефективність комунікації Уряду в цій сфері», – зазначила Віце-прем`єр-міністр.

Вона закликала відповідні підрозділи міністерств та відомств до активної роботи Координаційної ради. «Як свідчить практика, саме ваша активна участь та взаємодія з комунікаційними підрозділами ваших міністерств і відомств може забезпечити внутрішньовідомчу синергію та ефективність взаємодії з іншими міністерствами у комунікаційні сфері», – наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Під час засідання був затверджений персональний склад Координаційної ради. До складу ради увійшли представники міністерств і відомств на рівні не нижче заступника міністра з питань європейської інтеграції та заступника керівника органу державної влади, до компетенції якого належать питання європейської інтеграції. Окрім того, було ухвалене рішення про створення групи експертів при Координаційній раді та сформований попередній склад цієї групи, яка буде збільшуватися.

Також на засіданні ішлося про виконання плану заходів на 2018 рік з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки. Присутній на засіданні Перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак доповів про поточну ситуацію з реалізацією плану заходів. Інформація Держкомтелерадіо лягла в основу одного з перших рішень Координаційної ради щодо необхідності чіткого визначення пріоритетів у сфері комунікації євроінтеграції, зокрема, щодо пріоритетів у фінансуванні комунікаційної роботи міністерств і відомств у цій сфері.

Окремо було порушено питання використання фінансової допомоги ЄС щодо комунікації євроінтеграційних процесів. «Формування «карти» донорської допомоги в комунікаційній сфері є важливим для ефективності її використання», – переконана Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Останні статті на сайті