Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 93 гостя.

Компенсація підприємств Донеччини за забруднення довкілля складає майже півмільярда гривень

Переглядів: 2008
15.08.2018 - 16:20

Для Донецького регіону екологічний податок по праву можна вважати оздоровчим податком. А кошти на оздоровлення довкілля завжди доречні, адже через функціонування великої кількості заводів, шахт та фабрик за рівнем забруднення регіон займає одну з лідируючих позицій серед областей України.

За рахунок екологічного податку суттєво поповнюються бюджети місцевих громад для фінансування заходів, спрямованих на захист довкілля нашої області.   Підприємства Донецької області за січень-липень 2018 року на оздоровлення навколишнього середовища перерахували 496,5 млн грн екологічного податку. Згідно з розподілом коштів із загальної суми до місцевих бюджетів надійшло 273,1 млн грн, до державного бюджету – 223,4 млн гривень. Середньомісячний показник надходжень екологічного податку за сім місяців поточного року по Донецькій області становить понад 70,9 млн гривень.

Платниками екологічного податку на Донеччині зареєстровано  1518 суб’єктів господарювання - юридичних осіб.

Статус платників екологічного податку визначений статтею 240 Податкового кодексу. До них, зокрема, відносяться суб'єкти господарювання, які здійснюють викиди забруднюючих речовин у атмосферне повітря стационарними або пересувними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об'єкти, розміщують відходи тощо. 

Частина збору екологічного податку є джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів. 

Нагадуємо, що суми екологічного податку обчислюються за податковий (звітний) квартал. Останній день сплати екологічного податку за ІI квартал 2018 року – 17 серпня 2018 року.