Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 131 гість.

Донецька обласна державна адміністрація

Легальна зайнятість – гарантія захисту трудових прав

Переглядів: 1994
23.08.2018 - 14:11

22 серпня 2018 року в рамках Меморандуму про співпрацю та взаємодію між Головним управлінням Держпраці у Донецькій області та Донецькою обласною службою зайнятості, з метою інформування роботодавців, працівників та незайнятого населення з питань додержання законодавства про працю, зайнятість населення та загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття, обговорення питань соціального партнерства служби зайнятості та органів Держпраці, в Бахмутському міському центрі зайнятості відбулося засідання Круглого столу на тему: «Легальна зайнятість гарантія захисту трудових прав».

В засідання Круглого столу прийняли участь представники Бахмутського міського центру зайнятості, Управління з питань праці ГУ Держпраці у Донецькій області, відділу з питань праці Бахмутської міської ради, роботодавці.

Питання легальної зайнятості відноситься не тільки до культури та правової відповідальності роботодавців, але й до фінансової стабільності держави та забезпечення гарантій держави щодо соціального захисту громадян. Повага до себе починається з шанування Законів своєї держави. Працююча нелегально людина сама себе позбавляє права на соціальний захист та передбачені трудовим законодавством гарантії, а також ставить під загрозу своє здоров'я та майбутнє.

В центрі уваги учасників Круглого столу були правові аспекти щодо найму на роботу працівників – іноземців в Україні, а також законодавчі інструменти, задіяні в боротьбі із заробітною платою у конвертах. Начальник відділу контролю північного напрямку Управління з питань праці ГУ Держпраці у Донецькій області Станіслав Костіцин докладно розповів про вимоги законодавства про працю, зокрема щодо працевлаштування іноземних громадян в Україні, а також про спільні досягнення органів Держпраці та Служби зайнятості у легалізації зайнятості населення, формуванні сприятливого середовища на ринку праці та участі у реалізації ефективної державної політики у сфері зайнятості населення.

Учасниками круглого столу активно обговорювалися всі порушені питання, і на завершення заходу було прийнято резолюцію, якою визнано за доцільне впровадження заходів у боротьбі із нелегальною зайнятістю, впроваджених Службою зайнятості та органами Держпраці, а також намічено низку заходів з активізації зусиль усіх сторін соціального діалогу за своїми напрямками роботи щодо інформування населення та роботодавців про переваги офіційного оформлення трудових відносин, а також упередження випадків нелегального найму у майбутньому. 

Отже, підсумовуючи проведення засідання Круглого столу слід відзначити головне – лише згуртувавшись навколо спільної проблеми – подолання неофіційних трудових відносин, можливо досягнути максимального ефекту, та, відповідно – збудувати соціально – відповідальне суспільство.

Останні статті на сайті