Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 83 гостя.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Стратегічна мета перемовин з фінансовими партнерами – позбутися боргових кайданів, – Володимир Гройсман

Переглядів: 896
06.09.2018 - 09:30

Ключова мета всіх перемовин Уряду України з міжнародними фінансовими організаціями, в тому числі Міжнародним валютним фондом, – зменшити боргове навантаження на бюджет і позбутися боргових кайданів, які наразі «коштують Україні» не менше 5 млрд дол. на рік. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Він підтвердив, що один з пунктів таких перемовин є питання ціни на газ для українських споживачів.

«Ви знаєте, що є вимога партнерів вирівняти ціну промислового газу і газу для населення. Це чутливе питання для українців і для мене. Дискусія важка. Вона йде з літа минулого року. Понад рік ми ситуацію утримували. Тепер будемо обговорювати питання з Місією МВФ, шукати компроміс, аби захистити громадян, - сказав Володимир Гройсман.

При цьому він наголосив, що знаходження такого компромісу дасть можливість продовжити співпрацю з усім фінансовим світом, а отже вирішити питання боргового навантаження. Перед Україною відкриються можливості перезапозичень, зниження боргового навантаження в рамках реалізації Урядової стратегії управління держборгом. «І моя стратегічна мета – закласти підвалини погашення боргу протягом наступного десятиліття. Ось завдання – вирватися з боргових кайданів. І ми можемо це зробити, економіка починає відновлюватися», - додав Прем’єр-міністр.