Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 114 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Працюємо на користь громади

Переглядів: 2800
18.09.2018 - 09:10

Бахмутським міським центром зайнятості 17 вересня 2018 року, за ініціативи КП «Бахмутський комбінат комунальних підприємств» було організовано та проведено презентацію роботодавця. Серед учасників заходу було 29 безробітних осіб, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, серед яких 2 особи з інвалідністю.

Вирішуючи проблеми зайнятості жителів м.Бахмут та Бахмутського району, служба зайнятості постійно співпрацює з органами місцевого самоврядування. Щороку в бюджеті міської ради передбачаються кошти на оплату праці безробітних громадян, які будуть залучатися до участі в громадських роботах, затверджується перелік видів громадських робіт, які мають суспільно корисну спрямованість для місцевих громад. Одним з роботодавців, які здійснюють організацію таких робіт, є КП «Бахмутський комбінат комунальних підприємств». Основним видом діяльності підприємства є благоустрій території міста. Між роботодавцем та службою зайнятості налагоджені тісні партнерські стосунки, саме тому  роботодавець звернувся до Бахмутського міського центру зайнятості за допомогою в підборі працівників. Наразі підприємству потрібні робітники з благоустрою території.

«Для безробітних громадян участь в громадських роботах, насамперед, є важливою й корисною, бо дозволяє зберегти або відновити мотивацію до праці, бути частиною колективу, відчувати себе повноцінним членом суспільства. Крім того, особи отримують додаткові переваги, а саме: період участі в громадських роботах зараховується до страхового стажу, оскільки із заробітної плати осіб сплачується єдиний страховий внесок» - розпочала захід заступник директора Бахмутського міського центру зайнятості Олена Павлова.

Під час заходу інспектор з кадрів КП «Бахмутський комбінат комунальних підприємств» Ганна Боса розповіла про діяльність підприємства та презентувала наявні вакансії. По завершенню презентації, представника роботодавця було запрошено на інформаційний семінар з орієнтації на тимчасові та громадські роботи, який проводився для безробітних фахівцями відділу взаємодії з роботодавцями.  Після ознайомлення присутніх з загальним уявленням про громадські роботи та актуальними пропозиціями тимчасового працевлаштування, представник комунального підприємства розповіла присутнім про роботу установи, умови праці та рівень заробітної плати. Ганна запросила всіх бажаючих, за відсутності постійних місць роботи, скористатися можливістю легально працювати на користь громади та отримати додаткову матеріальну підтримку.

Претендентів на вакантні посади, яких зацікавили пропозиції роботодавця, запросили на співбесіду, з метою подальшого працевлаштування. Для роботодавців організація громадських робіт – перспективний напрям взаємовигідної співпраці зі службою зайнятості, адже вони мають можливість залучити необхідну додаткову робочу силу до виконання нагальних другорядних робіт та не відволікати основний персонал від виробничого процесу.

Останні статті на сайті