Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 151 гість.

Презедент України

Конкурс знавців української мови імені Петра Яцика

Переглядів: 15058
16.12.2011 - 11:51

У листопаді 2011 року у загальноосвітніх навчальних закладах міста Артемівська, Соледара, Часів Яра до Дня української мови та писемності було проведено ціла низка освітньо-виховних заходів і змагань.

Найбільш вагомим серед яких є Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, в якому з кожним роком беруть участь все більше й більше учнів, і не тільки в нашому місті, а й у всьому світі. За дванадцять років від дня свого заснування у 2000 році конкурс набув широкого масштабу. Ініціатором і засновником цього освітнього заходу є справжній патріот, хоч силою обставин і відірваний на довгі роки від Батьківщини, меценат Петро Яцик. Усе своє життя цілеспрямовано, конкретними справами, він підносив престиж української мови та повагу до неї. Бізнесмен-мільйонер опікувався тим, аби у цілому світі, де живуть українці, вивчалася, плекалася українська культура, традиції, рідна мова.  У 2001 році Петра Яцика не стало, але його справа шириться і примножується. Конкурс знавців української мови здобув найвищу світову оцінку та широку підтримку, бо він є велика справа національного виховання. Недарма кажуть, що коли розкрилиться мова, культура, звичаї і традиції, збагатиться народ. А коли зникає мова – народу нема більше.

1177 учнів 3-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів міста взяли участь у І (шкільному) етапі ХІI Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. 90 учнів – переможців цого мовного турніру 26 листопада 2011 року продовжили змагання, усвідомлюючи особисту причетність до утвердження і розвитку державної мови. ІІ (міський) етап конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика відбувався у Артемівській загальноосвітній школі № 12. Він розпочався святковим концертом, підготовленим учнями цієї школи. Зі сцени лунали вірші, пісні, гуморески. Учасники конкурсу виконували різнорівневі завдання і показали рівень знань з української мови не тільки в межах навчальної програми, а й знання мовних тонкощів, філологічні здібності, а також вміння творчо підходити до розв'язання мовних проблем. За результатами виступу на змаганнях були визначені по 3 переможці з кожної паралелі. Роботи учнів, які, посіли перші місця, а саме: Макогона Рафаеля (3 клас, ЗОШ № 5), Сітькова Іллі (4 клас, ЗОШ № 15), Бєсєдіної Катерини ( 5 клас, ЗОШ № 15), Бондаревської Анни (6 клас, ЗОШ № 12), Петрікєєвої Олександри (7 клас, гімназія «Сузір’я»), Махової Олександри (8 клас, НВК № 11), Поляковської Олександри (9 клас, НВК № 11), Шаповал  Марії (10 клас, НВК № 11), Удовенко Ольги (11 клас, ЗОШ № 10) були надіслані до обласного огркомітета.

10 грудня 2011 року відбувся ІІІ (обласний) етап конкурсу до участі у якому були запрошені Макогон Рафаель, учень 3 класу ЗОШ № 5,  Сітьков Ілля, учень 4 класу ЗОШ № 15, Бондаревська Анна, учениця  6 класу ЗОШ № 12. За результатами обласного етапу Сітьков Ілля здобув диплом ІІІ ступеня.

Від щирого серця вітаємо учасників та  переможців цього унікального конкурсу, який є однією з тих благородних патріотичних акцій, яка підносить престиж державної мови і будить національну свідомість у кожної молодої людини.