Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 60 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Наші діти дуже потребують уваги та розуміння

Переглядів: 3409
08.10.2018 - 09:57

Важко дати пораду, підтримати, коли підліток відгородився від усього світу, знервований та озлоблений. І все ж слід спробувати допомогти таким підліткам усвідомити, що коли почуваєшся пригніченим або стурбованим, краще не страждати наодинці, а поділитися своїми переживаннями з людиною, якій довіряєш. Розмова допомагає знизити емоційне напруження і поглянути на проблеми з іншого боку.

1 та 2 жовтня, за повідомленням заступника голови Національної поліції  Вячеслава Аброськина   в своєму Фейсбуці,  в чотирьох  областях України здійснили самогубство 5 дітей 2000-2005 років народження.

Напружена соціально-економічна ситуація, що склалася в країні негативно впливає на психологічний стан, в першу чергу, дітей та студентської молоді. Значна частина підлітків відчуває депресію, самотність, невпевненість у завтрашньому дні, має проблеми у стосунках із дорослими та однолітками. Максималізм в оцінках подій і людей, невміння передбачати справжні наслідки своїх вчинків загострює переживання відчаю та са­мотності. Отже, існує велика кількість здорових дітей, перед якими постає питання про сенс власного існування та необхідність жити далі. Саме в цей час наші діти потребують більшої уваги дорослих, адже вони тільки зовні справляють враження незалежних і самостійних, а «всередині» хлопці й дівчата дуже вразливі й болісно реагують на життєві негаразди.

Вирішальну роль у всіх кризових ситуаціях має ступінь довіри між дорослим та підлітком.  Якщо дитина впевнена, що її життя дуже цінне для інших, що її розуміють тоді будь-яка кризова ситуація може бути подолана. Дуже важливо заздалегідь налаштувати підлітків на доцільність пошуків допомоги у разі виникнення особистих важких проблем.

Шановні батьки! Діти спостерігають за нами завжди, навіть тоді, коли ми, дорослі, думаємо, що вони нас не бачать і не чують. Тому, надзвичайно важливо всім нам бути гарним прикладом для них: у вмінні долати труднощі, радіти життю, любити людей, говорити про них добре, ніколи не втрачати надії, завжди вірити в краще, постійно навчатися і розвиватися. Спілкуйтеся, розмовляйте зі свою дитиною. Цікавтеся, з ким спілкується ваша  дитина, у тому числі в Інтернеті.

Дорогий  підліток! Якщо  твій душевний стан дуже розбалансований і ти відчуваєш, що не в змозі адекватно оцінювати ситуацію, спробуй звернутися до фахівця.  Не соромся  звернутись до спеціалістів, якими можуть бути сімейний лікар або педіатр, терапевт, гінеколог, психолог. Питай  про те, що хвилює, непокоїть. Не бійся бути смішним.

Сьогодні існують служби анонімної допомоги людям у кризових моментах життя, зателефонувавши на які ви отримаєте допомогу

Національні «гарячі лінії»: 

  • Національна дитяча «гаряча лінія»  0 800 500 225 або 116 111 (для дзвінків з мобільного) з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації 0 800 500 335  або 383 з мобільного безкоштовно
  • телефон «служби довіри» Чеської гуманітарної організації «Людина в біді» тел. 0 800 210 160
  • з питань ВІЛ/СНІД   0 800 500 451

ЗВЕРТАЙТЕСЬ

  • Безкоштовне та анонімне обстеження на ВІЛ можна зробити в кожній амбулаторії КЗОЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги» м.Бахмута, звернувшись до свого дільничного або сімейного лікаря.
  • В КЗОЗ «Бахмутська ЦРЛ», за адресою вул. О.Сибірцева, 15 (телефон (06274)2-38-28) працює кабінет «Довіра», який відкрито для всіх бажаючих. Там можна:
  • отримати консультацію про профілактику ВІЛ-інфекції,
  • пройти тестування на ВІЛ.
  • Для молоді та підлітків за адресою вул. Ювілейна, 54 працює кабінет «Альтернатива». За попередньою консультацією за телефоном 066 840 15 30 тут можна отримати допомогу психолога, гінеколога та нарколога, зробити експрес-тест на ВІЛ.
  • В випадку сексуального насильства в гінекологічному відділенні Бахмутської ЦРЛ, 2-й поверх (вхід з вул. Циолковського) ЦІЛОДОБОВО працює кабінет медико-психологічної допомоги.
  • Якщо ви постраждали від насильства в сім’ї, вам можуть допомогти Бахмутський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою вул. Сибірцева, 190 тел. (0627) 44-60-69

Останні статті на сайті