Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 54 гостя.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Аналіз травматизму і професійних захворювань на підприємствах, установах, організаціях м.Бахмут за 9 місяців 2018 року

Переглядів: 3319
12.10.2018 - 10:49

За січень-вересень 2018 року Бахмутським міським відділенням зареєстровано 9 нещасних випадків, що сталися на підприємствах м. Бахмут. З них - страхових 8 випадків (КП «Бахмутський комбінат комунальних підприємств», ФОП Митюкова,   ТОВ «ТРЕЙД-КОМ», ТОВ «Завод кольорових металів», КП «БАХМУТЕЛЕКТРОТРАНС», ТДВ «СІНІАТ», Артемівський міськрайонний суд Донецької області, ПрАТ «МАШИНОБУДІВЕЛЬНИЙ ЗАВОД «ВІСТЕК»), по яким складено акти форми Н-1 (постраждало 8 осіб). Професійних захворювань на підприємствах м. Бахмут не зареєстровано.

За аналогічний період минулого року Бахмутським міським відділенням зареєстровано  4 нещасних випадки, що сталися на підприємствах м. Бахмут. З них - страхових 3 випадки (Філія «Автодор№3» ДП «Донецький облавтодор», ТДВ «СІНІАТ», КП «БАХМУТ-ВОДА», по яким складено акти форми Н-1 (постраждало 3 особи). Професійних захворювань на підприємствах м. Бахмут не зареєстровано.

Отже, виробничий травматизм на підприємствах м. Бахмут в січні-вересні 2018 року в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року збільшився на 5 страхових випадків.

За січень-вересень 2018 року Бахмутським міським відділенням зареєстровано 1 нещасний випадок, що стався у Бахмутському індустріальному технікумі ДВНЗ «ДонНТУ», та складено акт форми Н-5 (1 випадок у разі природньої смерті працівника),  в минулому році за цей період зареєстровано  1 нещасний випадок, що стався у Бахмутській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №24, який визнано такими, що не пов’язаний з виробництвом, по якому складено акт форми Н-5( 1 випадок у разі природньої смерті працівника).

Подіями, що призвели до нещасного випадку за 9 місяців 2018 року стали:

  • падіння потерпілого під час пересування –  3 страхових випадки або 37,5%;
  • дія рухомих деталей обладнання, машин і механізмів –  3 страхових випадки або 37,5%;
  • дорожньо-транспортна пригода на дорогах - 1 страховий випадок або 12,5%;
  • дія шкідливих і токсичних речовин - 1 страховий випадок або 12,5%.

Причинами цих випадків є:

  • організаційна – 7 страхових випадки або 87,5% (порушення вимог безпеки під час експлуатації устаткування, машин, механізмів; невикористання засобів індивідуального захисту (у разі їх наявності); невиконання вимог інструкції з охорони праці).
  • психофізіологічна – 1 страховий випадок або 12.5% (особиста необережність потерпілого).

Під час експлуатації обладнання за 9 місяців 2018 року сталося 3 нещасних випадки, що становить  37,5 % від загальної кількості страхових випадків.

Пропонуємо роботодавцям посилити профілактичні заходи щодо створення здорових та безпечних умов праці на підприємствах м. Бахмут.

Бахмутське міське відділення управління виконавчої
дирекції Фонду соціального страхування України
в Донецькій області

Останні статті на сайті