Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 89 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Про проведення повідомної реєстрації колективних договорів підприємств, організацій та установ, розташованих на території м.Бахмут

Переглядів: 2636
17.10.2018 - 14:49

На виконання Постанови КМУ від 13.02.2013 року № 115 “Про порядок повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів” Управлінням праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради (далі – Управління) протягом 9 місяців 2018 року проводилась наступна робота:

- щокварталу здійснювався моніторинг укладання колективних договорів та за його результатами оприлюднені у засобах масової інформації та на офіційному Веб - сайті Бахмутської міської ради відомості про проведення повідомної реєстрації колективних договорів, змін та доповнень до них;

-  на інформаційному дні 20.04.2018 р. із застосуванням наочної ілюстрації було розглянуте питання щодо стану справ з укладення колективних договорів у 2018 р;

- направлено 89 листів та телефонограм керівникам підприємств, установ та організацій щодо необхідності укладання колективних договорів;

- надано 56 консультацій з питань колективно-договірного регулювання.

Згідно актуалізації бази даних підприємств, що уклали колективні договори, станом на 01.01.2018  налічувалось 236 підприємств із загальною кількістю 14,5 тис. З них на 181 суб’єктах були укладені колективні договори (76,7% від загальної кількості підприємств) з чисельністю працюючих 13,4 тис.працівників (92,4% від загальної  кількості працюючих).         

Всього за 9 місяців 2018 року зареєстровано 71 колективний договір,  зміни та доповнення до них (додаток 1), у тому числі:

- перереєстровано колективних договорів – 39 (із них вперше зареєстровано – 8);

- зміни та доповнення – 32.

Станом на 01.01.2018 р. на 55 підприємствах залишались неврегульованими соціально – трудові відносини.

В результаті проведеної роботи за 9 місяців 2018 року спеціалістами Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради:

- 8 підприємств вперше уклали колективні договори наступні підприємства, а саме:

  1. ТОВ «Інвесткомлектенерго»;
  2. ТОВ «ТК Донспецсервіс»;
  3. ТОВ «Контакт КС ПЛЮС»;
  4. ТОВ «Сфера Т»;
  5. ПП «Бахмут-Альфа»;
  6. ТОВ «Автоспецтранс 777»;
  7. ПП «Мехтехсервіс»;
  8. ТОВ «Співдружність».

- 4 підприємства надали проекти колективних договорів на перевірку:

  1. ТОВ «Рокет нет» (Пересічний Д. А., діяльність у сфері електрозв’язку);
  2. ТОВ «Скарт» (Пруденко В.А., діяльність готелів);
  3. ТОВ «Бодрум» (Логінов А.Е., обслуговування напоями);
  4. ТОВ "ТЄК ІНЖИНІРИНГ"  (Щербіна О.О., будівництво житлових і нежитлових будівель.

На підприємствах  БО БФ «Центр розвитку Донбасу» та ПП «Артхол» була зменшена чисельність робітників.

На 5 підприємствах, за результатами переговорного процесу на локальному рівні між стороною роботодавців та трудовим колективом, прийнято рішення про неукладення колективного договору (додаток 2).

Таким чином, станом на 01.10.2018 р. залишаються неврегульованими соціально-трудові відносини на 37 підприємствах (додаток 3).

Проте, Управління продовжує звертати особливу увагу роботодавців та працівників на те, що норми законів про працю не можуть бути реалізовані інакше, ніж шляхом укладення колективного договору. Колективний договір служить стабілізатором прав роботодавця і працівників, є запобіганням конфліктам і спорам, які можуть виникнути в трудовому колективі.

Враховуючи викладене, з метою дотримання конституційних прав працівників та вимог діючого законодавства з питань колективно-договірного регулювання, Управлінням рекомендовано переглянути рішення про неукладення колективних договорів та врегулювати соціально – трудові відносини на вищезазначених підприємствах.

Останні статті на сайті