Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 150 гостей.

24 жовтня – Всесвітній день боротьби з поліомієлітом

Переглядів: 903
25.10.2018 - 09:54

Через низький рівень охоплення щепленнями тема запобігання поліомієліту залишається актуальною для України.

Ми знаходимось в переліку 17 країн, до яких  також належать: Камерун, Центрально-Африканська Республіка, Чад, Екваторіальна Гвінея, Ефіопія, Гвінея, Ірак, Кенія, Лаос, Ліберія, Мадагаскар, М’янма, Нігер, Сьєрра-Леоне, Сомалі, Південний Судан.  

Поліомієліт – це невиліковне інфекційне захворювання. Його спричиняє вірус polio, що уражає нервову систему та призводить до паралічу, від якого страждають усе життя. 5-10% з тих, що захворіли, помирають через ураження дихальних м’язів.

Ліків від поліомієліту не існує.

Єдиним ефективним заходом боротьби із цією небезпечною інфекцією є вакцинація.

Згідно Календаря профілактичних щеплень в Україні вакцинація дітей проти поліомієліту складається із трьох щеплень: у віці 2, 4 та 6 місяців та потім діти отримують три планові ревакцинації: у віці 18 місяців, в 6 років
та  в 14 років. В якості перших двох доз дитина отримує інактивовану поліомієлітну вакцину (ІПВ) у вигляді ін’єкції. Подальша імунізація здійснюється оральною поліомієлітною вакциною (ОПВ). Така схема вакцинації є безпечною і ефективною для запобігання спалахів хвороби.

Світ наближається до історичного моменту - знищення вірусу поліомієліту на планеті Земля! Проте треба зробити ще один крок – вакцинувати своїх  дітей, щоб не залишити для вірусу жодного шансу.

Медичні працівники Центру первинної медичної допомоги долучились до заходів, що проводять Ротарі в Україні та ГО "Батьки за вакцинацію"
з нагоди #WorldPolioDay

Дякуємо батькам, які підтримують вакцинацію та роблячи щеплення своїм дітям, захищають  усіх оточуючих.

Час перемогти поліомієліт назавжди! Але для цього потрібен внесок кожного - ТВІЙ внесок.

На даний час амбулаторії «первинки» м.Бахмута мають в достатній кількості вакцини проти поліомієліту.

Час зупинити поліомієліт назавжди! Але для цього потрібен внесок кожного з нас - ВАШ внесок. Якщо Ваша дитина з певних причин пропустила планове щеплення, отримайте направлення на нього у дільничного педіатра (чи лікаря, з яким Ви підписали декларацію).

Поділися цим відео!

24 жовтня – Всесвітній день боротьби з поліомієлітом24 жовтня – Всесвітній день боротьби з поліомієлітом24 жовтня – Всесвітній день боротьби з поліомієлітом24 жовтня – Всесвітній день боротьби з поліомієлітом24 жовтня – Всесвітній день боротьби з поліомієлітом24 жовтня – Всесвітній день боротьби з поліомієлітом

Останні статті на сайті