Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 97 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Інформація для підприємців (суб’єктів господарювання)!

Переглядів: 1592
20.11.2018 - 15:53

Значна кількість підприємців (суб’єктів господарювання) вивчаючи акт за результатами перевірки органом ДСНС та знайомлячись з описом виявлених на об’єкті порушень, більш ніж у половині випадків знаходить там пункт “робота підприємства (використання об’єкту нерухомості) ведеться без декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань пожежної безпеки”.

В рамках дерегуляції запроваджено декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. За своєю природою декларація відповідності є нічим іншим, як документом, що дає право на початок роботи новоутворених підприємств, початок використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин). У такий спосіб суб’єкт господарювання  набуває  права  на провадження певних дій щодо  здійснення  господарської діяльності або видів господарської діяльності без отримання документа дозвільного характеру.

Пропонуємо вашій увазі роз’яснення щодо її оформлення та порядку подачі. Згідно зі ст. 57 Кодексу цивільного захисту України виробничі, жилі, інші будівлі та споруди, обладнання, транспортні засоби, що вводяться в дію чи експлуатацію після завершення будівництва, реконструкції або технічного переоснащення, а також технологічні процеси та продукція повинні відповідати вимогам нормативно-правових актів з пожежної безпеки. Початок роботи новоутворених підприємств, початок використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин) здійснюється суб’єктом господарювання на підставі поданої декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки, а для суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику — також за наявності позитивного висновку за результатами оцінки (експертизи) протипожежного стану підприємства, об’єкта чи приміщення.

Декларація відповідності не отримується заявником, як звикла думати більшість підприємців. Вона заповнюється самим суб’єктом господарювання та подається для реєстрації адміністратору або територіальному органу ДСНС. Територіальний орган ДСНС повинен зареєструвати її або надати обґрунтовану відмову у реєстрації. Форма декларації затверджена постановою Кабінету міністрів України від 14.02.2018 року №80. Зареєстровані декларації зберігаються в наглядових справах об’єктів у органах ДСНС. Також направити декларацію можна через Єдиний державний портал адміністративних послуг (https://www.kmu.gov.ua/ua/services), зокрема через інтегровану з ним інформаційну систему ДСНС                                (https://e-services.dsns.gov.ua), а також Електронну послугу.

Декларація не подається: 

- у разі використання торговельних місць, кіосків та контейнерів, якщо їх розміщено на ринку відповідно до схеми, погодженої з органом державного пожежного нагляду;

- орендарем об’єкта нерухомості (особою, яка використовує об’єкт нерухомості за цивільно-правовим договором, що не передбачає перехід права власності на такий об’єкт) за умови, що декларацію на об’єкт нерухомості зареєстровано його власником;

- у разі використання об’єктів, що в установленому законодавством порядку приймаються в експлуатацію після завершення будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту.

За усіма питаннями необхідно звертатися до відділу надання адміністративних послуг Бахмутської міської ради (м. Бахмут, вул. Миру, 44) або 8 державний пожежно-рятувальний загін ГУ ДСНС України у Донецькій області (м. Бахмут вул. Сибірцева, 23).