Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 84 гостя.

Врегульовано питання стосовно призначення житлових субсидій особам, що перебували за кордоном.

Переглядів: 1568
28.11.2018 - 16:59

Шановні мешканці м.Бахмут!

Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради (надалі Управління) інформує.

Умови і порядок надання населенню щомісячних субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, а також один раз на рік субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива визначаються Положенням про порядок призначення житлових субсидій (далі – Положення), затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995г. № 848 (в редакції постанови КМУ від 27.04.2018р. № 329), із внесеними змінами.

Останні зміни до постанови набрали чинності з 20.10.2018 р. і застосовуються з 01.10.2018 р.

Врегульовано питання стосовно призначення житлових субсидій особам, що перебували за кордоном. Комісіям надано можливість приймати рішення щодо призначення житлової субсидії домогосподарству, до складу якого входять особи, що перебувають за кордоном більше 60 днів  протягом періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, якщо такими  особами підтверджено легалізованими в Україні документами набуття страхового стажу в інших країнах, з якими укладено договори про соціальне забезпечення.

Відповідний перелік країн розміщено на веб-сайті Мінсоцполітики у розділі «Міжнародна діяльність» у закладці «Міжнародне співробітництво» за посиланням «Перелік міжнародних договорів».

Відповідно до розділу ІІ «Двосторонні міждержавні договори» та розділу ІІІ «Міжурядові договори» зазначеного переліку міжнародних договорів станом на 15.11.2018 чинними є договори про соціальне забезпечення з такими країнами: Болгарія, Естонія, Іспанія, Латвія,  Литва, Монголія, Португалія, Польща, Румунія, Словаччина, Угорщина, Чехія, Азербайджан, Білорусь, Вірменія, В’єтнам, Грузія, Молдова, Росія.Цей перелік може змінюватися.

Організації, які видають документи, що підтверджують набуття страхового стажу особо. В інших країнах, визначено у відповідних міжнародних договорах, або Адміністративних договорах до них.

Форма довідки, з обов’язковим визначенням терміну дії такої, встановлюється компетентним органом тієї країни в якій вона видається. У цій довідці має зазначатися період набуття особою страхового стажу включно з періодом за який враховуються її доходи, у разі призначення житлової субсидії домогосподарству, до складу якого входить особа.

Відповідний документ має бути легалізований в Україні.

Існує два способи легалізації документів – апостиль і консульська легалізація.

Апостиль – це штамп з встановленим набором даних і параметрів, який використовується для країн, де поширюється дія Гаазької конвенції. Штамп проставляють у бюро перекладів, яке має право на провадження відповідної діяльності, на лицьовому боці в місці де відсутній текст. У разі, якщо на лицьовому боці немає місця вільного від тексту, тоді проставляють штамп на зворотньому боці, а якщо текст займає всю область з обох сторін – до документа підшивають аркуш, на який проставляють апостиль. Водночас,  у таких країнах як Бельгія, Швейцарія, Австрія, Португалія, Франція, Велика Британія, Нідерланди, Італія, легалізація документів реалізується нанесенням штампу апостиль двічі – на початку і в кінці документа.

Консульська легалізація – використовуються для країн, де не поширюється дія Гаазької конвенції. Порядок консульської легалізації офіційних документів установлюється Віденською конвенцією «Про консульські зносини» 1963 року, міжнародними договорами та чинним законодавством України.