Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 111 гостей.

«Єднаймося проти насилля»

Переглядів: 1627
30.11.2018 - 14:43

28 листопада 2018 року в центральній міській бібліотеці Бахмутської міської централізованої бібліотечної системи відбувся захід «Єднаймося проти насилля», який було проведено в рамках Міжнародної кампанії «16 днів активізму проти гендерного насилля» при фінансовій підтримці Міжнародної організації з міграції в Україні. До бібліотеки були запрошені учні 1-2 курсів Державного навчального закладу «Бахмутський центр професійно-технічної освіти».

На заході були розглянуті поняття «стать», «гендер», «насилля», види насилля, тощо. З учнями була проведена рольова гра «Чоловік – жінка: гендерні ролі» – про соціальні та фізичні риси та ознаки жінок та чоловіків. Потім бібліотекарі розповіли про Міжнародну кампанію «16 днів активізму проти гендерного насилля», історію її проведення, про організаторів та учасників, чому саме помаранчевий колір обраний символом кампанії та про значення «білої стрічки». У заході також взяла участь психолог кабінету «Альтернатива» «Клініки дружньої до молоді» Макогон Ю.В. Враховуючи вік присутніх, вона зупинилась на понятті «буллінгу», його проявах та заходах запобігання і боротьби з цим проявом насилля. Були проведені декілька психологічних вправ та тестів, в яких учні брали активну участь, висловлювали свої думки та відчуття. Кожен присутній отримав роздатковий матеріал – блокноти, ручки, буклети, телефони Національної гарячої лінії з попередження насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації.

До цієї кампанії в бібліотеці підготовлена виставка друкованих та електронних видань з питань гендеру, насилля, художні твори та фільми, в яких висвітлюються питання насилля проти жінок тощо.

«Єднаймося проти насилля»«Єднаймося проти насилля»«Єднаймося проти насилля»