Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 100 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Розвиток підприємницьких ініциатив

Переглядів: 1113
15.02.2019 - 09:10

13 лютого 2019 року Центр розвитку підприємництва зібрав на своєму інформаційному майданчику всіх, кому цікаві питання відкриття та розвитку власного бізнесу, в оновленому приміщенні  тренінгового центру "Шлях до успіху» Бахмутського міського центру зайнятості. Як і завжди, серед учасників тренінгу були присутні як безробітні (8 осіб), так і приватні підприємці ( 2 особи). 

До участі в тренінгу були запрошені представники Бахмутсько-Лиманського об’єднаного управління Пенсійного фонду України та громадської організації «Жіночий соціальний еколого-правовий центр».
Спеціалісти відділу супроводження інформаціонних систем та електронних реєстрів Бахмутсько-Лиманського об’єднаного управління  Пенсійного фонду України Каріна Саркісян та Євгенія Безсонова проінформували присутніх про можливості  веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, який надає можливість здійснювати постійний контроль за даними, що можуть впливати на пенсійні права громадян. Кожний громадянин має змогу перевірити, чи сплачує за нього роботодавець кошти до Пенсійного фонду, чи вірно відображаються його індивідуальні дані та обліковується заробітна плата, який страховий стаж він здобув. За допомогою веб-порталу можна дистанційно отримувати послуги, які раніше вимагали особистого звернення.

Основним спікером заходу стала Оксана Кравець, яка є директором громадської організації «Жіночий соціальний еколого-правовий центр» та одночасно приватним підприємцем. 
Під час роботи тренінгу учасники заходу обговорювали такі питання, як види доходів, альтернативні джерела доходу та, головне, - уміння створювати численні джерела доходу. За допомогою інтерактивних вправ (ділова гра «Психологія достатку» та інші) учасники зробили самоаналіз пошуку власних ресурсів, які можуть стати джерелом доходу. Тренер надала загальні рекомендації з проведення самоаналізу для виявлення своїх вподобань та здібностей для вибору напрямку діяльності, ознайомила з методами аналізу існуючого бізнесу. «Важливим аспектом успішності є використання інтернет-ресурсів. Якщо бізнес не існує в інтернеті, то він не існує взагалі» - наголосила Оксана. 

В свою чергу заступник начальника відділу профорієнтації Галина Сіддікі розповіла про навчальні та інформаційні додатки, спрямовані на підтримку підприємництва, серед яких онлайн-платформа «Прометеус», мобільний додаток «Центр розвитку підприємництва», відео-уроки із складання бізнес-плану, розроблені Донецькою обласною службою зайнятості. Актуальним питанням, висвітленим на зустрічі, був пошук стартового капіталу та коштів для розвитку та розширення бізнесу: учасники тренінгу отримали поради щодо можливості отримання фінансової підтримки шляхом участі у грантових програмах.

Центр розвитку підприємництва щосереди запрошує скористатися послугами служби зайнятості та її соціальних партнерів всіх, хто планує стати чи вже є підприємцем і має питання щодо відкриття та розвитку малого бізнесу, участі у грантових програмах.

13 лютого 2019 року Центр розвитку підприємництва зібрав на своєму інформаційному майданчику всіх, кому цікаві питання відкриття та розвитку власного бізнесу