Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 126 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Міський семінар «Формування основ соціальної та фінансової освіти у дошкільників»

Переглядів: 1499
25.04.2019 - 10:30

З метою актуалізації проблеми економічного виховання  дошкільників,  розширення знань про засоби  економічного виховання, ознайомлення  з концепцією та особливостями парціальної програми соціальної і фінансової освіти дітей від 3 до 6 років «Афлатот» на базі закладу дошкільної освіти №58 «Ясочка» відбувся міський семінар для директорів та вихователів-методистів з теми «Формування основ соціальної та фінансової грамотності в дошкільників».

Під час методичного діалогу, який провела головний спеціаліст із питань дошкільної освіти Управління освіти Бахмутської міської ради Тетяна Коломак,  учасники обговорили актуальність соціально-економічного виховання на сучасному етапі розвитку дошкільної освіти. Методист міського методичного кабінету Управління освіти Бахмутської міської ради Ірина Нікітіна попрацювала зі слухачами  з економічним словником, закріпила форми, методи та прийоми економічного виховання дошкільників. Кульмінацією  теоретичної частини стало  методичне  ток-шоу «Хто зверху», ведучими якого були директор закладу №58 Олена Шрамко та вихователь-методист садочка №58 Марина Скоробогатько. Під час його проведення учасники змогли продемонструвати обізнаність щодо засобів фінансової освіти малят.

Практична частина семінару  була представлена інтегрованим заняттям  за навчальним курсом  програми «Афлатот» із дітьми середньої групи «Наші гроші» (вихователь Ірини Колесник), де були продемонстровані  різні форми роботи з вихованцями по формуванню  економічної свідомості. Позитивний пізнавально-емоційний відгук у слухачів викликав перегляд  тренінгу з батьками «Плануємо сімейний бюджет» вихователів  Ірини Яніславської та Світлани Воронцової. Цікавою та доречною була театралізована вистава з дітьми «Будівельний стартап трьох поросят», яку підготувала  творча група садочка №58. Під час цієї розваги дошкільнята показали високий рівень володіння сучасними економічними поняттями та продемонстрували акторську майстерність.

Сподіваємося, що отриманні матеріали стануть у нагоді керівникам  закладів освіти міста та сприятимуть удосконаленню управлінсько-методичного супроводу організації освітнього процесу з формування соціальної та фінансової грамотності дошкільників.

Міський семінар «Формування основ соціальної та фінансової освіти у дошкільників»Міський семінар «Формування основ соціальної та фінансової освіти у дошкільників»Міський семінар «Формування основ соціальної та фінансової освіти у дошкільників»Міський семінар «Формування основ соціальної та фінансової освіти у дошкільників»Міський семінар «Формування основ соціальної та фінансової освіти у дошкільників»Міський семінар «Формування основ соціальної та фінансової освіти у дошкільників»Міський семінар «Формування основ соціальної та фінансової освіти у дошкільників»Міський семінар «Формування основ соціальної та фінансової освіти у дошкільників»Міський семінар «Формування основ соціальної та фінансової освіти у дошкільників»Міський семінар «Формування основ соціальної та фінансової освіти у дошкільників»Міський семінар «Формування основ соціальної та фінансової освіти у дошкільників»Міський семінар «Формування основ соціальної та фінансової освіти у дошкільників»