Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 109 гостей.

Урядовий портал

Школа № 18 в проекті «ZERO WASTE SCHOOL»

Переглядів: 1591
25.04.2019 - 13:31

Керуючись Цілями Сталого Розвитку ООН, зокрема «Світ без відходів» (World Without Waste), Благодійна організація «Благодійний фонд «Фонд Кличко» разом із партнером Coca-Cola Foundation та компанією Coca-Cola, започатковали проект «Zero Waste School», який має на меті навчити школярів та вчителів через неформальне спілкування впроваджувати культуру сортування відходів у своїй школі, громаді, а згодом і у світі. Програма проекту допоможе учасникам зрозуміти важливість їхньої участі у громадському житті та співпраці всередині громади, надасть знання, необхідні для впровадження змін в розвитку громад.

Бахмутська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 18 ім. Дмитра Чернявського потрапила в число 100 шкіл-переможниць з усієї України, які взяли участь в освітньому екологічному проекті «Zero Waste School», який відбувся в Києві.

Упродовж трьох днів команда учнів 8-Б класу у складі Ровенець Поліни, Платоненка Іллі, Мещерякової Софії під керівництвом своїх педагогів виконували вправи тренінгу Active Citizens. Під час занять учні навчалися взаємодіяти всередині місцевих громад, вести перемовини, опановували шляхи вирішення складних ситуацій. На практичному семінарі з управління проектами команда складала план реалізації власного проекту та навчилася прогнозувати ризики, комунікувати з громадськими організаціями та медіа.

Запрошені тренери розказали, як долати перешкоди, що трапляються на шляху втілення проектів, надали рекомендації, як залучати фінансування для розвитку громад, а лідери думок зі сфери екології поділилися своїм професійним досвідом.

Після інтенсивної освітньої програми учасники проекту повернулися з Києва, сповнені сил та натхнення провести дводенний тренінг для учнів та вчителів школи, батьків, де навчатимуть їх правильно сортувати сміття (папір, метал, пластик тощо) та заробляти цим на потреби школи, а у вересні 2019 року учні планують організувати Zero Waste Day для місцевої громади.

Школа № 18 в проекті «ZERO WASTE SCHOOL»Школа № 18 в проекті «ZERO WASTE SCHOOL»Школа № 18 в проекті «ZERO WASTE SCHOOL»Школа № 18 в проекті «ZERO WASTE SCHOOL»Школа № 18 в проекті «ZERO WASTE SCHOOL»