Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 331 гість.

Донецька обласна рада

В Управлінні освіти відбулася нарада керівників закладів освіти

Переглядів: 1467
26.04.2019 - 14:00

Наприкінці квітня відбулася нарада керівників закладів загальної середньої та позашкільної освіти  Управління освіти  Бахмутської міської ради під головуванням начальника Марини Рубцової.

Про результати атестації педагогічних працівників закладів освіти та керівних кадрів у 2018-2019 н.р. доповідала Оксана Карпець, заступник начальника Управління освіти. Вона звернула увагу присутніх на те, що підвищення кваліфікації постає не тільки формальною процедурою, яку кожен педагог повинен пройти раз на п’ять років, а й перетворюється в постійний процес руху індивідуальною освітньою траєкторією. Ефективна організація атестації безпосередньо впливає також і на підвищення якості освіти в місті, оскільки високий кадровий потенціал педагогічних працівників зумовлює підвищення результативності освітнього процесу. Так, за підсумками навчального року всього було проатестовано 157 педагогічних працівників, в тому числі 65 – комісією Управління освіти. Серед працівників, які атестувалися, 19 – керівних кадрів, 88 педагоги шкіл, 62 – дошкільних установ, 3 – закладів позашкільної освіти, 3 – спеціалісти міського методичного кабінету та Центру практичної психології та соціальної роботи Управління освіти.

За результатами атестації усі 100% відповідають займаним посадам, 26 педагогам – встановлено  тарифні розряди, 70 педпрацівників відповідають раніше присвоєним кваліфікаційним категоріям, 40 – отримали більш високу кваліфікаційну категорію, семи педагогам було присвоєно педагогічне звання «учитель-методист», «старший учитель», «старший вихователь».

Тетяна Донченко, завідувач міського методичного кабінету, надала керівникам закладів освіти інформацію про підсумки роботи експертної групи при атестаційній комісії ІІ рівня у 2018-2019 н.р.   

На порядок денний винесено питання щодо  результатів проведеного моніторингу стану організації харчування у закладах загальної середньої освіти, з результатами якого знайомила  присутніх Олена Доля, головний спеціаліст з охорони  здоров’я та соціального захисту. Було зазначено, що з початку 2018-2019 навчального року у закладах освіти, підпорядкованих Управлінню освіти Бахмутської міської ради,  послуги з харчування учнів надає «Краматорський комбінат дитячого харчування». Проведений аналіз свідчить, що гаряче харчування організовано у всіх  12-ти  закладах загальної середньої освіти як за бюджетні кошти, так і за батьківські. За кошти місцевого бюджету харчуються: учні 1-4 класів,  діти з малозабезпечених сімей, діти - сироти та позбавлені батьківського піклування, діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах.

З інформацією про результати моніторингу управлінської діяльності керівників закладів загальної середньої освіти, який здійснено в школах №1, №3, №4, №9, №12, №18, НВК №11, виступила Анна Артюхіна, головний спеціаліст з питань загальної середньої освіти.  Головна  увага акцентувалась  на  дотриманні  вимог  документування  в закладах освіти  з  моменту  їх  створення  або  надходження  до реалізації виконання.  Було зазначено,  що  ведення  ділової  документації  характеризує компетентність  адміністрації  школи  стосовно  володіння  нормативно - правовою базою  в галузі освіти,  навичок  створення  та організації  службових документів, доцільності  прийняття  відповідних  управлінських  рішень,  а  також  вміння обґрунтовано та лаконічно висловлювати свої думки у службових документах.

В’ячеслав Помінов, головний спеціаліст – начальник служби  охорони праці та безпеки життєдіяльності,  доповів  присутнім про стан управлінської діяльності керівників закладів освіти за  дотриманням працівниками вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів з охорони праці та безпеки життєдіяльності. Перевірку з даного питання проведено в             школах №7, №10, МЦДЮ, ДЮК «Дельфін». Було проаналізовано організацію роботи з охорони праці, безпеки життєдіяльності, пожежної безпеки; проведення керівниками закладів відповідної роботи по створенню безпечних умов навчання та праці тощо.

Аліна Соловар, головний спеціаліст-юрисконсульт, проаналізувала звіти керівників закладів освіти про стан виконання законодавства щодо роботи зі зверненнями громадян за підсумками 2018-2019 н.р. Було з’ясовано, що розгляд звернень громадян в закладах здійснюється у терміни визначені законодавством, без порушень. Щодо подальшої роботи з цього напрямку надано рекомендації.

Крім того, присутнім було наголошено на термінах завершення навчального року, проведення державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання, організації літнього оздоровлення та відпочинку. Також були вирішені організаційні питання щодо травневих свят, Дня пам’яті та примирення, Дня Перемоги, Дня Європи, Свята останнього дзвоника тощо.

В Управлінні освіти  відбулася нарада керівників закладів освітиВ Управлінні освіти  відбулася нарада керівників закладів освітиВ Управлінні освіти  відбулася нарада керівників закладів освітиВ Управлінні освіти  відбулася нарада керівників закладів освітиВ Управлінні освіти  відбулася нарада керівників закладів освітиВ Управлінні освіти  відбулася нарада керівників закладів освіти