Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 85 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Історична довідка про Торгову площу Бахмута.

Переглядів: 498
05.06.2019 - 15:32

Площа Свободи, яка знаходиться в прямокутнику між вулицями Мира, Незалежності, Василя  Першина та Свободи раніше була Торгівельною площею.

На початку ХІХ століття з’являються перші плани забудови центра міста Бахмут з торговою площею у центрі. Площа була побудована  на традиційному місці напроти  Свято- Троїцького собору. У ХІХ столітті торгівельна площа  за периметром була оточена торгівельними рядами. Міська влада намагалася залучати підприємців для благоустрою торгівельної площі потроху вкривати південну частину торгівельної площі бруківкою, на той час на площі налічувалося 45 крамниць (належали приватним підприємцям). У підвалах торгівельних рядів підприємці зберігали свій товар.  Наприкінці ХІХ століття в центрі торгівельної площі був збудований Народний дім, який у 1926 році був перебудований у Палац культури, а на місці колишніх торгівельних рядів було влаштовано площу Свободи зі сквером.

Рештки підвальних приміщень торгових рядів, які можливо збереглися під землею не мають історичної або культурної цінності.