Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 118 гостей.

Верховна рада України

Щодо підсумків першої оздоровчої зміни

Переглядів: 1596
26.06.2019 - 16:43

У м. Бахмут та Бахмутському районі пройшла перша оздоровча зміна, у яку працювали 44 заклади відпочинку з денним перебуванням ( пришкільні табори).

У ході підготовки та роботи пришкільних таборів Бахмутською районною філією ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України» були проведені моніторингові обстеження у закладах відпочинку в ході яких здійснювався контроль безпечності факторів середовища для відпочиваючих дітей.  Було проведено дослідження 352 проб питної води на санітарно-хімічні та мікробіологічні показники, у період роботи закладів відпочинку відхилень виявлено не було. Також було досліджено 30 страв на калорійність, 75 – на бактеріологічне забруднення, відхилень виявлено не було. З 680 змивів з обладнання, одягу та рук працівників харчоблоків, відхилення знайдені у 0,15%. Також було досліджено овочі на вміст нітратів ( 13 проб, перевищень ГДК не виявлено). Було обстежено на носійство ГКІ  та стафілококу 12 працівників харчоблоків, позитивних результатів не виявлено. Було досліджено 420 змивів на яйця гельмінтів у приміщеннях та з предметів побуту у пришкільних таборах, позитивних виявлено не було.

   Таким чином, у цілому, робота пришкільних таборів з санітарно-епідеміологічної точки зору пройшла безпечно та благополучно. Випадків захворювань дітей на ГКІ зареєстровано не було.    

Останні статті на сайті