Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 116 гостей.

Урядовий портал

В фокусі уваги вчителів-дефектологів сучасні шляхи логіко - математичної компетентності дошкільників з особливими потребами

Переглядів: 10819
31.01.2012 - 13:44

Наприкінці січня на базі дошкільного навчального закладу №31 «Рябінушка» проведено методичне об’єднання для вчителів-дефектологів міста за темою «Сучасні підходи до організації роботи з формування логіко-математичної компетентності у дошкільників з обмеженими можливостями здоров’я».

Мета заходу -  осмислення педагогами шляхів реалізації логіко-математичного розвитку дошкільників за Базовою програмою розвитку дитини дошкільного віку «Я у Світі».

Керівник методичного об’єднання вчитель-дефектолог ДНЗ №49   Отєва І.В. провела  порівняльний аналіз додаткових та парціальних спеціалізованих програм, який допоміг слухачам усвідомити  комплекс задач з логіко-математичної компетентності дошкільників. Через інтерактивні форми взаємодії  було проаналізовано перспективне планування вчителів –дефектологів міста в рамках виконання вимог чинних та додаткових програм з математики, що допомогло виявити проблемні та позитивні тенденції.

Учасники засідання  мали можливість переглянути сумісну діяльність з дітьми за темою «Друзі Мельпамени», яку провела вчитель-дефектолог дошкільного закладу №31 Жизневської С.В. Вона  показала сучасні ігрові прийоми  та інноваційні технології логіко-математичного напрямку. А вчитель-дефектолог дошкільного закладу №24 Кулайко Г.В. провела майстер-клас по виготовленню іграшок-забавлянок для проведення пальчикової гімнастики та театралізованої діяльності.

Творча група дошкільного закладу №31, до складу якої ввійшли вихователь-методист Балалуєва Г.О., практичний психолог Мартинова Т.В., вихователь спеціальної групи Манцева Т.В., презентувала знахідки колективу з проблеми «Моделі організації освітнього простору  та занять».
За підсумками роботи методичного об’єднання були розроблені рекомендації щодо використання нових форм планування й організації занять.

Наприкінці січня  проведено методичне об’єднання для вчителів-дефектологів міста за темою «Сучасні підходи до організації роботи з формування логіко-математичної компетентності у дошкільників з обмеженими можливостями здоров’я».Наприкінці січня  проведено методичне об’єднання для вчителів-дефектологів міста за темою «Сучасні підходи до організації роботи з формування логіко-математичної компетентності у дошкільників з обмеженими можливостями здоров’я».Наприкінці січня  проведено методичне об’єднання для вчителів-дефектологів міста за темою «Сучасні підходи до організації роботи з формування логіко-математичної компетентності у дошкільників з обмеженими можливостями здоров’я».Наприкінці січня  проведено методичне об’єднання для вчителів-дефектологів міста за темою «Сучасні підходи до організації роботи з формування логіко-математичної компетентності у дошкільників з обмеженими можливостями здоров’я».

Останні статті на сайті