Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 103 гостя.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Інформація щодо акції протесту працівників трудового колективу ПрАТ «Вістек»

Переглядів: 1543
15.07.2019 - 12:27

15.07.2019 р. у м. Бахмут  відбулася  масова  акція протесту працівників трудового колективу ПрАТ «Вістек» із висуненням низки вимог, що стосуються питань виплати заборгованості із заробітної плати та зміни керівництва підприємства.

Заборгованість по заробітній платі на підприємстві ПрАТ «ВІСТЕК» виникла станом на 01.05.2019 в сумі 2821,0 тис.грн. через значне падіння рівня реалізації продукції. Протягом травня поточного року підприємством було виплачено в рахунок заборгованості по заробітній платі 2101,4 тис.грн. від загальної суми боргу.

Станом на 10.07.2019 залишкова сума боргу з оплати праці становить 3915,4 тис.грн. (заробітна плата за квітень–травень 2019).Чисельність працівників, яким своєчасно не виплачена заробітна плата, станом на 01.07.2019 р. складає 554 чоловіка.

На сьогоднішній день люди занепокоєні тим, що заробітна плата, яка повинна була бути виплачена в строк 10.07.2019 р., до сих пір не сплачена. Обіцянки керівництва залишаються без змін.

Сьогодні зранку робітники підприємства зібралися біля центрального входу заводу з метою проведення бесіди з директором Дадашовим О.С., однак останній від бесіди відмовився, ніяких пояснень щодо термінів виплати боргу, працівникам не надав. Ініціативна група з числа робітників збирала підписи до Наглядової ради підприємства стосовно зміни діючого директора Дадашова О.С. на іншого директора, який би був спроможнім вивести підприємство з кризової ситуації.

З метою зменшення соціальної напруги, врегулювання розбіжностей між сторонами соціально–трудових відносин, сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів), недопущення загострення конфліктної ситуації,  спеціалісти Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради вийшли на зустріч з представниками трудового колективу та надали консультації з питань  проведення колективних зборів найманих працівників з чітко сформованими вимогами до керівництва підприємства та у подальшому створення примирної комісії згідно Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».

Робота в напрямку врегулювання ситуації на  ПрАТ «Вістек» стоїть на контролі  виконкому Бахмутської міської ради.

Останні статті на сайті