Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 110 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Методичний бенефіс

Переглядів: 11135
15.02.2012 - 08:28

Нові освітні орієнтири на сучасному етапі розвитку початкової школи зумовлюють і нові вимоги до педагогічної діяльності вчителя. Однією з вирішальних умов формування творчої особистості школяра є діяльність педагога. Відомо, що тільки вчитель-митець може виховати творчу людину.

9 лютого  в  Артемівській ЗОШ І-ІІІ ст. №5 з профільним навчанням  відбулося засідання методичного об’єднання вчителів початкових класів, яке пройшло в формі  «Методичного бенефісу». Своїм досвідом ділилися вчителі, які  атестуються в цьому навчальному році.

Присутні стали активними учасниками двох майстер-класів.

Жеваго Оксана Кімівна, вчитель  Часовоярської ЗОШ І-ІІІ ст. №15, працює над проблемою «Використання ІКТ на уроках у початкових класах». Вона провела майстер-клас з використанням мультимедійних презентацій, завдяки яким в  учнів розвивається пізнавальний інтерес, захопленість самим процесом рішення навчально-пізнавальних задач. А Білик Вікторія Олексіївна, вчитель Артемівської ЗОШ №5 з профільним навчанням, в своєму майстер-класі на тему «Проектні технології в початковій школі як засіб ефективного і якісного навчання молодших школярів» розкрила поняття проектної технології, показала її перевагу для виховання творчої особистості. Захоплюючим та цікавим був фрагмент уроку-проекту з основ здоров’я «Здорові зуби – запорука здоров’я», під час якого вчителі відправились на загадкову планету «Гігієна». Поділивши присутніх на групи, Вікторія Олексіївна вміло організувала їх роботу і захист проекту пройшов вдало.

Тематику збереження здоров’я учнів в своєму виступі продовжила Гудь Віра Олексіївна, вчитель школи-саду №29, яка показала вправи для підвищення розумової працездатності молодших школярів.

За темою «Диференціація на уроках у початкових класах в умовах особистісно-орієнтованого навчання», що є актуальною в сучасній школі, виступила Куплевацька Світлана Вікторівна, вчитель Соледарської ЗОШ І-ІІІ ст. №13. Вона ознайомила присутніх  з ознаками групування дітей в межах одного класу, дидактичними принципами та положеннями, які покладено в основу диференціацій, способами реалізації особистісно-орієнтованого підходу на уроці в звичайному класі.

Розкрила теоретичні та практичні аспекти у роботі з проблеми «Реалізація особистісно-орієнтованого навчання в початковій школі» Сурова Наталя Миколаївна, вчитель Артемівської ЗОШ І-ІІІ ст. №12. Вона показала як навчальний процес повинен відкривати та стимулювати особистісний потенціал школяра.

Досвідом з формування пізнавального інтересу в навчальному процесі початкової школи поділилася Андрієва Любов Олександрівна, вчитель Артемівської ЗОШ І-ІІІ ст. №12.

Наприкінці зустрічі вчителі зазначили, що проведення  «Методичного бенефісу» дає можливість обмінюватися досвідом, поширювати кращі педагогічні досягнення, а це, безумовно, сприяє розвитку творчості вчителів, підвищує їхню професійну майстерність. 

9 лютого  в  Артемівській ЗОШ І-ІІІ ст. №5 з профільним навчанням  відбулося засідання методичного об’єднання вчителів початкових класів, яке пройшло в формі  «Методичного бенефісу». 9 лютого  в  Артемівській ЗОШ І-ІІІ ст. №5 з профільним навчанням  відбулося засідання методичного об’єднання вчителів початкових класів, яке пройшло в формі  «Методичного бенефісу». 9 лютого  в  Артемівській ЗОШ І-ІІІ ст. №5 з профільним навчанням  відбулося засідання методичного об’єднання вчителів початкових класів, яке пройшло в формі  «Методичного бенефісу». 9 лютого  в  Артемівській ЗОШ І-ІІІ ст. №5 з профільним навчанням  відбулося засідання методичного об’єднання вчителів початкових класів, яке пройшло в формі  «Методичного бенефісу».

Останні статті на сайті