Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 116 гостей.

Презедент України

Разом з батьками ростемо здорових малят

Переглядів: 9180
22.02.2012 - 13:47

Дитя завжди здатне викласти дорослому три уроки: воно веселе без всякої причини, завжди чимось зайняте і уміє за будь-яку ціну добиватися бажаного. Саме ця народна мудрість стала девізом роботи методичного об’єднання для вихователів груп раннього віку дошкільних закладів «Кольорове довкілля», яке пройшло 17 лютого 2012 року в м. Соледарі на базі  дошкільного навчального закладу №17 «Орлятко».

 Керівник методичного об’єднання завідуюча дошкільним закладом  №18  Єщенко Г.А  в ході інформ-блоку  розкрила значення  фізкультурно-оздоровчої роботи з дітьми раннього віку та їх батьками  на сучасному етапі.  Практичний психолог закладу №17  Твердохліб Л.О. провела психологічний практикум з педагогами, на якому ознайомила присутніх з такими видами технік спілкування як «психологічне айкідо», «адвокат-прокурор» та інші. Методист дошкільної  установи № 17 Юнг Т.Є. через  мультимедійну презентацію на тему «Роль наглядної інформації в співдружності з батьками»,  на прикладах з досвіду роботи закладу, розкрила зміст мовленнєво-наочного та інформаційного  видів педагогічно - пропагандистської  діяльності.

Особливу увагу слухачів викликав перегляд засідання Школи батьків «Ростемо здоровими», яку підготувала і провела вихователь дитсадка №17 Сорока Л.М. Реалізуючи виконання основних вимог Базової програми «Я у Світі», вона показала дієву форму роботи з батьками, націлену на взаємодію з родинами вихованців, на забезпечення повноцінного розвитку дитини. В ході «круглого столу» батьки разом з  практичним психологом  вирішували складні педагогічно-психологічні ситуації. За допомогою  дієтсестри Тесленко Л.Г. розібрали значення вітамінів в житті дитини, дізналися про спеціальне меню при захворюваннях, ознайомились з аналізом захворюваності дітей та напрямками профілактичної роботи  в групі. Мультимедійна презентація методиста Юнг Т.Є допомогла батькам зорієнтуватися у сучасній літературі та Інтернет-сайтах з питань виховання здорової дитини.  Інструктор з фізичного виховання закладу №17 Молочна К.В. провела з батьками вихованців міні-тренінг на фітболах, під час якого провела комплекс загально розвиваючих та профілактичних вправ.

Презентація досвіду сімейного виховання родин Кожушко «Тато, мама, я-здорова сім’я»,  Бережних «Така чудова оздоровча технологія Орсацкі Ілдіко «Чірі-Бірі», Козлових «Екологічно-чисті фарби, тісто, мило - своїми руками» допомогла слухачам і батькам залучитися до здорового способу життя, сприяла самореалізації батьків та взаємозбагаченню всіх присутніх.

Таким чином, в ході засідання слухачі визначили  переваги інтерактивного навчання батьків вихованців в порівнянні з традиційними формами, отримали рекомендації по  здійсненню повноцінного індивідуального підходу до фізичного і психічного розвитку малечі через взаємодію з  родинами вихованців.

Останні статті на сайті