Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 58 гостей.

Верховна рада України

Виставка «З історії української книги»

Переглядів: 2477
31.10.2019 - 09:02

В Бахмутському краєзнавчому музеї розпочала роботу виставка з фондів музею до Дня української писемності та мови «З історії української книги».

Виставка знайомить із стародруками , у складі виставки 15 одиниць стародруків. Одним з цікавих експонатів є найвідоміша «Лествиця» преподібного Іоанна Лествичника (1785 рік), що був надрукований у типографії Короля Польського та Великого Князя Литовського. Цікаво буде побачити «Українську абетку» 1861 року, створену українським фольклористом та мовознавцем Гатцупом Миколою. У абетці можна знайти українські думи про Хвеська Ганжу Андибера, про смерть козака-бандуриста, українські прислів’я, приказки, колядки. На виставці представлена головна наукова праця Єфремова Сергія, українського вченого, історика літератури та академіка, «Історія українського письменства» (3-тє видання з одмінками та додатками) 1917 року.

Виставку можна відвідати до 11.11.2019 року.

В Бахмутському краєзнавчому музеї розпочала роботу виставка з фондів музею до Дня української писемності та мови «З історії української книги».

Останні статті на сайті