Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 103 гостя.

Бізнес Донеччини спрямував до місцевих бюджетів більше 160 мільйонів акцизного податку

Переглядів: 1835
31.10.2019 - 09:31

Протягом дев’яти місяців 2019 року суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібний продаж підакцизних товарів, перерахували до місцевих скарбниць Донецької області 162,4 млн грн акцизного податку.

Платники цього податку реалізують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, та інших закладах такі підакцизні товари: пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, нафтопродукти (насамперед, бензин та дизельне пальне, паливо моторне альтернативне, біодизель, скраплений газ тощо).

Таким чином, акцизний податок, сплачений від роздрібної торгівлі підакцизними товарами сумлінними платниками, наповнює місцеву скарбницю, що надає змогу забезпечувати поточні і перспективні завдання розвитку нашого регіону.

Найбільші суми цього податку з початку року сплатили суб’єкти господарювання м. Маріуполя – 58,6 млн грн, платники м. Краматорська поповнили місцеві бюджети на 39,5 млн грн, а Покровський район – на 18,3 млн гривень.

Нагадуємо, що суб’єкти господарювання щомісяця сплачують 5% акцизного податку з роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами за місцем розташування пунктів продажу підакцизних товарів протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного терміну для подання місячної податкової декларації.