Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 159 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

За спеціальне використання води підприємства Донеччини сплатили більше 90 мільйонів гривень

Переглядів: 2240
31.10.2019 - 09:34

За дев’ять місяців 2019 року платники рентної плати за спеціальне використання води Донецької області перерахували до бюджетів всіх рівнів 91,2 млн гривень. Ця сума майже рівними частинами розподілена між державним та місцевими бюджетами.

Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що платниками рентної плати за спеціальне використання води є, зокрема, первинні водокористувачі – суб’єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи – підприємці, які використовують та/або передають вторинним водокористувачам воду, отриману шляхом забору води з водних об’єктів. Об’єктом оподаткування рентною платою є фактичний обсяг води, який використовують водокористувачі. 

Саме за рахунок частини рентної плати, що надходить до скарбниць місцевих громад, фінансуються потреби бюджетної сфери місцевих громад та соціальні програми по екологічному оздоровленню річок та водоймищ  Донецької області.

Нагадуємо, граничний термін подання податкової звітності та сплати податкових зобов’язань з рентної плати за спеціальне використання води за ІІІ квартал 2019 року – 11 листопада та 19 листопада 2019 року відповідно.

 

Останні статті на сайті