Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 134 гостя.

Донецька обласна рада

Відбулося засідання координаційної ради

Переглядів: 2317
28.10.2019 - 14:49

25.10. 2019р. о  14-00 відбулося засідання координаційної ради з питань протидії захворюванню на туберкульоз, ВІЛ-інфекцію /СНІД та боротьби з наркоманією на території м. Бахмута (далі – КР).

На засіданні були розглянуті наступні питання:

  1. Ознайомлення членів координаційної ради з наказом Управління охорони здоров’я Бахмутської міської ради від 15.03.2019 №44 «Про взаємодію між фтизіатричною службою та комунальними некомерційними підприємствами м. Бахмут».
  2. Щодо стану епідеміологічної ситуації з туберкульозу у м. Бахмут:
    • аналіз поточного моніторингу показників результативності;
    • про збільшення вартості продовольчого набору у 2020 році.
  3. Про стан проведення флюорографічного обстеження населення міста Бахмут, у т.ч. групи ризику та охоплення населення діагностичною бактеріоскопією за 9 місяців 2019 року.
  4. Сучасні тенденції щодо ВІЛ – інфекції. Епідеміологія ВІЛ – інфекції в Донецькій області та м. Бахмут. (стратегія 90*90*90)
  5. Аналіз роботи ВСП КЗОЗ «Обласний клінічний шкіряно – венерологічний диспансер м. Краматорськ» в м. Бахмут щодо обстеження та профілактики ВІЛ – інфікованих за 9 місяців 2019 року.
  6. Про рівень обізнаності учнів та студентів навчальних закладів
    м. Бахмут щодо питань профілактики ВІЛ – інфекції та туберкульозу, формування навичок здорового життя. Шляхи вирішення проблеми.

На засіданні вирішили:

  1. Забезпечити виконання наказу Управління охорони здоров’я Бахмутської міської ради від 15.03.2019 № 44 - НО «Про взаємодію між фтизіатричною службою та комунальними некомерційними підприємствами м. Бахмут».
  2. Удосконалити якість діагностики (верифікації) туберкульозу, в першу чергу підтверджених нових випадків по мазку мокротиння.
  3. На консультування до лікаря - фтизіатра направляти за умови дотримання алгоритму обстеження хворих на туберкульоз, згідно наказу МОЗ України від 04.09.2014 №620 «Про затвердження та впровадження медико - технологічних документів зі стандартизації медичної допомоги при туберкульозі» та за наявності відповідних показань.
  4. Збільшити вартість продуктового набору для хворих на туберкульоз, які знаходяться на амбулаторному лікуванні, до 300,00 гривень з 1 листопада 2019 року.         
  5. Охопити дитяче населення м. Бахмут туберкулінодіагностикою до 95% від плану на 2019 рік.                                                         
  6. Забезпечити  туберкуліном усі амбулаторії Центру.
  7. Розглянути питання щодо амбулаторного лікування хворих на туберкульоз в амбулаторіях за місцем мешкання (якщо проживання пацієнта не співпадає з радіусом обслуговування амбулаторії, де з лікарем укладено декларацію).
  8. Охопити флюорографічним обстеженням, в першу чергу осіб, які не проходили  флюорографічне обстеження більше 2 років та осіб з груп соціального і медичного ризику. 
  9. Нести персональну відповідальність щодо більш ретельнішого відбору пацієнтів, які направляються на ВІЛ – обстеження.
  10. Взяти під особистий контроль залучення осіб з позитивним результатом тестування на ВІЛ – інфекцію під динамічне спостереження для своєчасного лікування   антиретровірусними препаратами.
  11. Розширити доступ до обстеження на ВІЛ осіб, особливо з груп ризику, з метою виявлення хворих на ранніх стадіях захворювання шляхом активного впровадження добровільного консультування і тестування.
  12. При складанні планів щодо проведення санітарно – просвітницької роботи у навчальних закладах міста, особливо у вищих навчальних закладах та закладах професійно – технічної освіти, обов’язково залучати лікаря – фтизіатра ВСП КЗОЗ «ОКПТД» м. Бахмут та лікаря – нарколога диспансерного відділення ВСП КЛПУ «Міський наркологічний диспансер м. Краматорськ» у м. Слов’янськ.