Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 63 гостя.

Донецька обласна рада

Власникам земельних ділянок Державних актів на право приватної власності на землю виданих до 2004 року

Переглядів: 2653
15.11.2019 - 10:20

Державні акти на право приватної власності на землю видані до 2004 року, які не внесені до автоматизованої системи Державного земельного кадастру, не мають кадастрового номера.

Кадастровий номер є обов’язковим при укладанні угод про перехід права власності на земельні ділянки (спадщина, купівля-продаж та інше), застави земельних ділянок або прав на них (стаття 132, 133 Земельного кодексу України).

Нормативна грошова оцінка земельної ділянки в межах населеного пункту без кадастрового номера є вищою, що підвищую суму земельного податку (наказ Мінагрополітики 25.11.2016 №489 та стаття 201 Земельного кодексу України), а для земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів є взагалі неможливим (наказ Мінагрополітики 23.05.2017  № 262)

Для внесення відомостей до Державного земельного кадастру та присвоєння кадастрового номера необхідно лише три простих кроки:

  1. Замовити Технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) у розробника документації із землеустрою - будь-якої землевпорядної організації;
  2. Надати розроблену документацію до Центру адміністративних послуг для Державної реєстрації земельної ділянки;
  3. Безкоштовно отримати витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку на підтвердження внесення відомостей до Державного земельного кадастру та присвоєння кадастрового номера;

В подальшому також, рекомендовано зареєструвати право на земельну ділянку у Державному реєстрі речових прав в Центрі адміністративних послуг

Внесення відомостей про земельну ділянку до Державного земельного кадастру є запорукою вільного розпорядження земельною ділянкою та сплати відповідного земельного податку, а також дуже доречне в переддень відкриття ринку земель.

Для отримання більш детальної інформації щодо внесення відомостей про земельні ділянки до Державного земельного кадастру, пропонуємо звернутися до фахівців  міськрайонного управління у Бахмутському районі та м.Бахмуті  за адресою :м.Бахмут, Донецької області, вул.В.Першина, 24 т.44 52 57,т. 44 52 58 та /або  відділу земельних ресурсів Управління муніципального розвитку Бахмутської міської ради за адресою , м.Бахмут, вул. Миру,44 (кабінет 521), тел. 44-03-13.

Останні статті на сайті