Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 111 гостей.

Донецька обласна рада

ГЕРОЇ УКРАЇНИ. КРУТИ

Переглядів: 2012
30.01.2020 - 11:29

29 січня 2020 року в Україні відбулось вшанування пам’яті Героїв Крут. В цей день в «Бахмутській установі виконання покарань (№ 6)» пройшли інформаційно-просвітницькі заходи з приводу 102 річниці подвигу українських юнаків під Крутами.

 Спеціаліст Бахмутського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ознайомив неповнолітніх, що утримуються в установі, з історичними подіями, які передували тому героїчному бою на станції Крути, в якому в складі українських військових частин взяли участь учні Київської юнацької військової школи імені Богдана Хмельницького та Помічного студентського куреня Січових стрільців (18–20-річні юнаки з Університету святого Володимира, Українського народного університету, Київської гімназії Кирила та Мефодія). Здебільшого вони були неготовими до військових дій і мали погане озброєння. До курсантів юнацької школи, студентів і гімназистів приєдналися близько 80 добровольців із підрозділів Вільного козацтва з Ніжина. Після тривалого протистояння, в ході якого більшовицьким загонам було завдано чималих втрат, українське військо було вимушене відступити.

Але одна студентська чота – 27 хлопців, заблукавши у темряві, повернулися до станції Крути, яка на той час уже була зайнята більшовиками. Вони потрапили в полон. Хлопців катували, а потім стратили. Згодом майже всіх героїв поховали на Аскольдовій могилі у Києві.

Під час лекції особливу увагу було приділено тому, що незалежно від віку та соціального походження молодих людей, що стали на захист незалежності України, їх поєднала любов до своєї Батьківщини та визнання її інтересів вищими навіть за власне життя.

Бій під Крутами став символом героїзму молодого покоління в боротьбі за незалежність України. 

29 січня 2020 року в «Бахмутській установі виконання покарань (№ 6)» пройшли інформаційно-просвітницькі заходи з приводу 102 річниці подвигу українських юнаків під Крутами.