Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 181 гість.

Урядовий портал

Відбулося засідання координаційної ради

Переглядів: 1650
30.12.2019 - 09:55

26.12.19 о 12.00  відбулося засідання координаційної ради з питань протидії захворюванню на туберкульоз, ВІЛ-інфекцію /СНІД та боротьби з наркоманією на території м. Бахмута (далі – КР).

На засіданні були розглянуті наступні питання:

  1. Аналіз роботи КНП «ЦПМД м. Бахмута» в розрізі амбулаторій щодо проведення лікарями Центру скринінгового анкетування усіх пацієнтів, які звернулись на первинку протягом 2019 року, з метою виявлення людей, що потребують обстеження на туберкульоз.                            
  2. Аналіз роботи КНП «ЦПМД м. Бахмута» в розрізі амбулаторій щодо якості обстеження лікарями ЦПМД пацієнтів на ВІЛ-інфекцію у 2019 році, відповідно до діючої нормативної бази.
  3. Про стан охоплення дитячого населення м. Бахмут туберкулінодиагностикою у 2019 році та відсоток від плану на рік.
  4. Про організацію та  проведення заходів до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом (1 грудня). 
  5. Про хід виконання на території  Бахмутської міської ради Концепції реалізації державної політики у сфері протидії поширенню наркоманії, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів  у 2019 році.               

На засіданні вирішили:

  1. Виконувати алгоритми виявлення пацієнтів з підозрою на туберкульоз;
  2. Забезпечити обов’язкові профілактичні медичні огляди груп підвищеного ризику, визначених наказом МОЗ України від 15.05.2014 №327 «Про виявлення осіб, хворих на туберкульоз та інфікованих мікобактеріями туберкульозу».  
  3. Протягом 2020 року охопити скринінговим обстеженням на ВІЛ-інфекцію не менше 5% населення Бахмутської міської ОТГ, у тому числі груп ризику.
  4. До Управління охорони здоров’я Бахмутської міської ради надати пояснювальну записку щодо причин низького охоплення туберкулінодіагностикою дитячого населення м. Бахмут у 2019 році, терміном   до 15 січня 2020 року.             .
  5. У 2020 році показник охоплення туберкулінодіагностикою дитячого населення Бахмутської міської ОТГ довести до 95% від плану на 2020 рік.
  6. До 17 лютого 2020 року сумісно з Управлінням освіти Бахмутської міської ради скласти план заходів щодо проведення туберкулінодіагностики дитячого населення Бахмутської міської ОТГ у дошкільних та шкільних навчальних закладах..
  7. У 2020 році при проведені акцій, з метою залучення населення  Бахмутської міської ОТГ до обстеження на ВІЛ – інфекцію, забезпечити санітарно – просвітницьку роботу серед населення, з обов’язковим залученням СМІ.
  8. Продовжити у 2020 році виконання «Концепції реалізації державної політики у сфері протидії поширенню наркоманії, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів».
  9. Сумісно з Управлінням освіти Бахмутської міської ради розробити план заходів щодо демонстрації відеороликів та відеофільмів у шкільних навчальних закладах Бахмутської міської ОТГ з питань розповсюдження наркоманії, алкоголізму та тютюнопаління.

Останні статті на сайті