Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 138 гостей.

Донецька обласна рада

# STOP_КОРОНАВІРУС

Переглядів: 1543
01.04.2020 - 15:28

Оперативна інформація Управлінь і відділів Бахмутської міської ради

Станом на 1 квітня 2020 року

Охорона здоров’я.
За минулу добу на території Бахмутської ОТГ не зареєстровано випадків з підозрою на COVID-19.

Мешканка міста, яка була госпіталізована до КНП «Інфекційна лікарня м.Мирноград» продовжує лікування в лікарні, її стан задовільний.

Під динамічним спостереженням сімейних лікарів продовжують перебувати на самоізоляції 54 мешканця міста. Закінчився термін самоізоляції у 37 осіб.

З бюджету Бахмутської ОТГ для лікувальних закладів виділено 984,5 тис.грн. на придбання медикаментів та засобів індивідуального захисту.

За рахунок благодійних внесків отримані медичні маски, шпателі, спиртові серветки, лейкопластирі, спирт, деззасоби для обробки приміщень. Для пошиття індивідуальних медичних масок придбано 3000 м марлі медичної та власними силами медпрацівників вже  виготовлено 1633 шт.

Крім того, придбано тканину спанбонд та фурнітуру для пошиття захисних комбінезонів. До цієї роботи долучилися Бахмутське виробниче підприємство УТОГ, працівники медичної сфери та волонтери. На сьогодні виготовлено 150  одиниць спецодягу. Найближчим часом        планується пошити ще близько 1300 комплектів.

Таким чином, на сьогодні медичні працівники Бахмута забезпечені мінімальною потребою в засобах індивідуального захисту.

Міське господарство.
КП «БАХМУТСЬКИЙ КОМБІНАТ КОМУНАЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ» та  ТОВ «БАХМУТ-ЧИСТЕ МІСТО» двома одиницями транспорту проводяться роботи з дезінфекції тротуарів, парків, скверів, прибудинкових територій та територія, прилегла до торгових комплексів.  

КП "Бахмутська житлова управляюча компанія" забезпечене дезінфікуючими засобами  та засобами індивідуального захисту працівників.

Продезінфіковано 813 під’їздів (64% від загальної кількості) багатоповерхівок;

Щоденно працівники комунальних підприємств виконують прибирання дитячих та спортивних майданчиків, місць для збору сміття, а це більш 12000м2.

Серед місцевого населення розповсюджено більше 400 пам’яток щодо дій з профілактики захворювання.

Торгівля.
За участю інспекторів поліції, представників районного управління Держпродспоживслужби тривають щоденні рейди з перевірки дотримання правил карантину на об’єктах торгівлі та проведення дезінфікуючих заходів торговельних приміщень. З початку карантину перевірено 45 таких об’єктів.

На сьогодні суб’єкти господарювання виконують обов’язкові умови дотримання персоналом правил безпеки та відповідних санітарних та протиепідемічних заходів. Продавці працюють у масках та гумових рукавичках, планово виконується обробка торгових поверхонь та підлоги спеціальними деззасобами.

Відвідувачів попереджають про дотримання дистанції між покупцями  та обмеження кількості людей, шляхом розміщення відповідних табличок/інформацій на вході.

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ!

Протокольним рішенням місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 22.03.2020 призупинена торгівля на ринка.

Міністерство охорони здоров’я України опублікувало Постанову головного державного санітарного лікаря України від 30.03.2020 № 5, яка надає можливість здійснювати торгівлю на ринках під час карантину, але за умови виконання конкретних вимог. Суб’єкти  повинні:

  • бути зареєстрованими операторами ринку харчових продуктів;
  • забезпечити знаходження на ринку не більше одного відвідувача на 20 кв. м торгівельної площі;
  • створити наявну можливість забезпечення дотримання відстані між покупцями в чергах не менш ніж 1,5 метри (для ринків вихідного дня відстань між місцями торгівлі повинна становити не менш ніж 3 метри).

Також робота ринків можлива виключно за умов:

  • забезпечення персоналу та покупців засобами індивідуального захисту;
  • забезпечення можливості дотримання протиепідемічних заходів.

Однак з огляду на те, що станом на 01.04.2020 за інформацією Бахмутського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Донецькій області ринки на території міста Бахмут не зареєстровані в державному реєстрі операторів ринку та не мають експлуатаційних дозволів, торгівля на ринках м.Бахмут залишається призупиненою.

Бахмутська міська рада дякує всім мешканцям громади, депутатам, підприємцям та благодійникам за спільну роботу у боротьбі з небезпечною хворобою.

Якщо ви маєте нагоду і бажання допомогти, долучайтесь!