Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 115 гостей.

Урядовий портал

Проведення ремонтів у закладах освіти Бахмутської міської ОТГ

Переглядів: 1365
02.06.2020 - 13:43

Мабуть, ні в одному місті України, подібному Бахмуту, не проводиться стільки ремонтних робіт у закладах освіти. Місцева влада приділяє належну увагу покращенню умов у садочках, школах, центрах позашкільної освіти, їх матеріально-технічному оснащенню, осучасненню, робить їх комфортними, привабливими.

Ще у попередні роки набули сучасного вигляду заклади, в яких виконані роботи з термомодернізації, №6 «Барвінок», №16 «Ромашка», №54 «Світлячок», №55 «Ведмежатко», №58 «Ясочка».

З початку 2020 року активно ведуться роботи з капітального ремонту дошкільних установ №49 «Кріпиш» - у рамках Національної програми Президента «Велике будівництво», №40 «Посмішка» - у співпраці з Північною економічною фінансовою корпорацією НЕФКО, №39 «Кульбабка» та №56 «Гусельки» - в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України. Підрядні організації якісно і дуже відповідально виконують будівельні фасадні роботи, впроваджують заходи з енергозбереження, по заміні комунікаційних систем, оздобленню приміщень, благоустрою територій садочків. Міський голова Олексій Рева не залишає без уваги ці об’єкти та постійно контролює виконання ремонтних робіт.

Замовник, в особі Управління освіти, колективи закладів освіти та батьки радіють таким позитивним змінам і дуже вдячні тим, хто піклується про дітей.

Поряд з цим, не станемо приховувати, що усім дуже болить ситуація, яка склалася з проведенням ремонтів у школах №11 та №12, - це проекти, які фінансуються за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Реалізація надзвичайної кредитної програми для відновлення України». Проте, враховуючи всі об’єктивні та суб’єктивні чинники, місцева влада докладає максимум зусиль, щоб на ці об’єкти також зайшов відповідальний підрядник і оновлені школи радо зустріли своїх учнів. По НВК №11 частково виконані ремонтні роботи за кошти Європейського інвестиційного банку, крім того, за рахунок місцевого бюджету проведено монтаж системи блискавкозахисту, пожежної сигналізації, капітальний ремонт системи вентиляції, тощо.

Проте, через порушення термінів проведення ремонтних робіт, неякісно виконаний ремонт покрівлі підрядною організацією, розпочалися судові справи і, як наслідок, - розірвання договору підряду.

У квітні проведено ряд зустрічей та перемовин з проектною організацією, виділено більше 11 млн.грн. з місцевого бюджету, щоб найближчим часом відбулося відновлення ремонтних робіт. Станом на 1 червня уже виконано коригування проектно-кошторисної документації, отримано експертний звіт на проведення капітального ремонту частини приміщень за кошти місцевого бюджету. У найкоротші терміни буде оголошено тендер на відновлення ремонтно-будівельних робіт. Сподіваємося на успішне завершення такого очікуваного ремонту.

По школі №12 з початку проведення ремонту доводилося двічі коригувати проектно-кошторисну документацію через те, що в ході робіт виникали додаткові об’єми. Через ряд причин, в тому числі й через неякісні ремонтні роботи місяць тому було розірвано договір з підрядною організацією. На сьогодні підготовлена тендерна документація для оголошення нових торгів на продовження ремонтних робіт, яка проходить погодження в Міністерстві розвитку громад та територій України. Як і по школі №11, найближчим часом буде проведено тендер, і знову розпочнуться роботи з ремонту та реконструкції даних об’єктів. Протягом березня-квітня на території школи здійснювалися роботи з благоустрою та озеленення: висаджено 820 дерев та кущів.

Міський голова та його команда всі зазначені процеси супроводжує, контролює та докладає максимум зусиль, щоб ці два об’єкти вийшли на фінішну пряму. Розроблена детальна «дорожня карта» проходження відповідних процедур та виконання всіх запланованих робіт. Управління освіти, зі свого боку, буде систематично інформувати громадськість про її реалізацію. Разом, при підтримці одне одного, розумінні та відповідальності усіх сторін ці всі процеси будуть завершені успішно та якісно.

Проведення ремонтів у закладах освіти Бахмутської міської ОТГПроведення ремонтів у закладах освіти Бахмутської міської ОТГПроведення ремонтів у закладах освіти Бахмутської міської ОТГПроведення ремонтів у закладах освіти Бахмутської міської ОТГПроведення ремонтів у закладах освіти Бахмутської міської ОТГПроведення ремонтів у закладах освіти Бахмутської міської ОТГПроведення ремонтів у закладах освіти Бахмутської міської ОТГПроведення ремонтів у закладах освіти Бахмутської міської ОТГПроведення ремонтів у закладах освіти Бахмутської міської ОТГПроведення ремонтів у закладах освіти Бахмутської міської ОТГПроведення ремонтів у закладах освіти Бахмутської міської ОТГПроведення ремонтів у закладах освіти Бахмутської міської ОТГПроведення ремонтів у закладах освіти Бахмутської міської ОТГПроведення ремонтів у закладах освіти Бахмутської міської ОТГ16