Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 118 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Майже 100 мільйонів гривень отримав місцевий бюджет Донеччини від роздрібної торгівлі підакцизними товарами

Переглядів: 1664
10.07.2020 - 08:47

За січень-травень 2020 року до місцевих скарбниць Донецького регіону  платниками податків сплачено 99,8 млн. гривень акцизного податку з реалізації роздрібної торгівлі алкогольними та тютюновими виробами.

Майже 35 відсотків усіх надходжень акцизного податку з реалізації підакцизної продукції забезпечили суб’єкти господарювання, які перебувають на обліку Маріупольського управління Головного управління ДПС у Донецькій області – 34,8 млн. гривень.

Нагадаємо, з кожної одиниці проданої алкогольної продукції чи тютюнового виробу п'ять відсотків акцизного податку надходять до скарбниці міста або об'єднаної територіальної громади. При цьому акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів повинен відображатися у фіскальному чеку окремим рядком. Якщо немає чеку – податок не сплачено, і, відповідно, не наповнюється бюджет. Тому рекомендуємо покупцям завжди вимагати у продавця фіскальний чек за товар, який не лише доводить факт продажу, а й гарантує захист прав споживачів від фальсифікованої продукції.

За п’ять місяців поточного року до місцевого бюджету також сплачено 2 млн гривень плати за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Податкова Донеччини інформує, що 30 червня 2020 року – останній день сплати акцизного податку за травень поточного року платниками, у яких базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному місяцю.

Останні статті на сайті