Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 125 гостей.

Донецька обласна рада

Круглий стіл та прес-конференція для ЗМІ

Переглядів: 7926
14.05.2012 - 10:32

18 квітня 2012 року в м. Донецьку, у приміщенні обласної бібліотеки ім. Н.К.Крупської відбулися круглий стіл та прес-конференція для ЗМІ за  темою «Результати та перспективи  проекту «Перетворення  закладів культури  малих  та депресивних міст і селищ Донецької області в осередки громадської активності   та впровадження інноваційних форм роботи закладів культури» .

Захід проводила  Донецька обласна громадська організація «Взаємодія» спільно з Державною організацією «Регіональний фонд  підтримки підприємництва» у межах проекту за підтримки Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду “Відродження” та за сприяння  управлінь культури і туризму та   освіти і науки   Донецької обласної Державної адміністрації.

Участь у круглому столі  взяли більш ніж  60 осіб, серед яких: представники управлінь  Донецької облдержадміністрації та органів місцевої влади області,  керівники та працівники  закладів культури, освіти, а також представники провідних громадських організацій області і бізнесу Донецька та    Донецької області.  

 Під час проведення   круглого  столу були розглянуті та  проаналізовані   результати проведення проекту у Донецькій області, узагальнено та розповсюджено значний позитивний досвід та досягнення кращих закладів культури, освіти та ОГС області у  застосуванні інноваційних технологій  та досвід з перетворення  закладів культури  малих  та депресивних міст і селищ Донецької області в осередки громадської активності. Під час реалізації проекту   зареєстровано 1(одну) громадську організацію в селі Констянтиво (Мар´янського району), яка вже виграла конкурс мініпроектів Донецької обласної ради з реконструкції дитячого садка в селі, 5 громадські організації у стадії реєстрації, а 16 учасників проекту  планують реєстрацію НГО найближчим часом, більш ніж 50 учасників проекту  зареєструвались, як підприємці, Планується, що до кінця 2012 року на базі закладів культури буде більш ніж  10 громадських організацій, які будуть активно вирішувати проблеми громад.

Найбільшим досягненням проекту організатори вважають змінення мислення працівників культури і їх активізацію  у громадському житті та у процесах  залучення ресурсів   для вирішення найважливіших для місцевих громад проблем.

Також в процесі роботи були  розглянуті та  обговорені питання стратегічного планування діяльності закладів культури та подальшого трансформування закладів культури  області з метою перетворення їх в осередки громадської активності та  ефективного розвитку, їх співпраці з громадою, бізнесом та місцевою владою (програма та фото заходу додаються).

 Після завершення круглого столу з метою розповсюдження позитивного досвіду, досягнень закладів культури, освіті та ОГС області та  планів подальшого розвитку культури області було  проведено прес-конференцію для ЗМІ.

У прес-конференції взяли участь 10 журналістів провідних телеканалів та ЗМІ області. На телеканалах: Донецької телерадіокомпанії «Регіон», ТРК «Перший Донецький муніципальний телеканал» та ТРК «Юніон» пройшли сюжети з  круглого столу та з прес-конференції.;  у обласних виданнях- газетах  «Вечерний Донецьк», «Кочегарка», «Голос України», «062/ua», «Макеевские новости (интернет-издание)» вийшли статті про результати і перспективи  проекту  та  про позитивний  досвід   закладів культури.

Додаткова інформація  по телефонам: 062-385-36-52,  062-385-36-53,  050-470-89-25,  099-772-37-13.

Останні статті на сайті