Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 151 гість.

Артемівське відділення Донецької ТПП

«Школа сприяння здоров’ю»

Переглядів: 8252
28.05.2012 - 06:41

З метою реалізації державної політики щодо зміцнення здоров’я дітей та учнівської молоді, подальшого розвитку регіональної мережі Шкіл сприяння здоров’ю у квітні 2012 року  проведено обласний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту сучасної моделі навчального закладу «Школа сприяння здоров’ю» .

В Конкурсі взяли участь 90 навчальних закладів освіти з міст та районів області – переможці першого етапу конкурсу, з них: 24 дошкільних, 46 загальноосвітніх, 7 позашкільних, 13 професійно-технічних.

Активну участь у конкурсі взяли навчальні заклади нашого міста. Журі відзначило, що представлені моделі відображають систему роботи навчальних закладів як Школи сприяння здоров’ю, пріоритетним напрямком яких є збереження та зміцнення здоров’я дітей, виховання у них культури здоров’я, впровадження здоров’язберігаючих технологій у навчально-виховний процес. Майже всі навчальні заклади працюють над створенням здорового освітнього середовища і кожен з них має свої творчі знахідки та характерні особливості організації навчально-виховного процесу. Позитивним у їх роботі є проведення системи оздоровчо-розвиваючих та профілактичних заходів на основі результатів моніторингових досліджень стану здоров’я дітей, організації харчування, оздоровчої спрямованості режиму дня.

Наприклад, ефективність діяльності дошкільних закладів досягається поєднанням тривалої комплексної інтенсивної оздоровчо-профілактичної роботи з корекційно-педагогічними заходами в умовах звичайного режиму життя дошкільника, які спрямовані на фізичну, психічну реабілітацію і саморегуляцію організму. У спільній з медиками розробці комплексу оздоровчих та лікувально-профілактичних заходів враховуються стан здоров’я дитини, її вік, індивідуальні особливості.

Одним із пріоритетних напрямків  роботи позашкільних навчальних закладів є пошук різноманітних форм діяльності щодо пропаганди здорового способу життя та профілактики шкідливих звичок. Приємно, що членами журі  відмічена системна робота щодо здоров’язбереження та здоров’яформування в Артемівському міському Центрі дитинства та юнацтва.

За підсумками конкурсу диплом ІІ ступеня отримав Артемівський міський Центр дитинства та юнацтва (керівник Єпік С.А.) та диплом ІІІ ступеня – ДНЗ №59 «Червона квіточка» м. Соледару (керівник Ефимович Т.В.). Ці навчальні заклади, а також ДНЗ №27 «Зірочка» (керівник Кучеренко В.В.) внесені  до обласної мережі «Шкіл сприяння здоров’ю».  За активну участь та якісну підготовку конкурсних матеріалів відділ освіти (Рубцова М.А.) отримав подяку управління освіти і науки Донецької облдержадміністрації.

Вітаємо лауреатів конкурсу і бажаємо здоров’я, подальших творчих успіхів та благополуччя!

Останні статті на сайті