Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 119 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

«Парад вишиванок». Крок назустріч.

Переглядів: 6111
27.08.2012 - 12:49

24 серпня 2012 року в місті Києві з нагоди 21-ї річниці Дня Незалежності України відбувся парад вишиванок,  за участю народних майстрів і музичних колективів з усіх областей України. Щоправда, цього року він особливий – з величезними писанками, квадрациклами та байками.

Байки очолювали  колону параду вишиванок. На залізному коні і в національному строї приїхав і головний організатор свята – Олег Скрипка, лідер групи «ВВ».

Писанки на возах – цьогорічне ноу-хау. Їх включили в парад, бо вони  символізують народження. Автентичні орнаменти – невід‘ємний символ України. Було виставлено 18 диво-писанок. Представники з 21 регіону зібралися на Майдані Незалежності. Донецька область, як і інші області, була представлена величезною писанкою, яка була розписана народними умільцями. До складу  делегації представників Донеччини увійшов і народний майстер з Артемівська, завідуючий музеєм з писанкарства Денисенко Д.А., за зразком якого була розписана диво-писанка. Донецьку область також представляли: компанія Арт-Донецьк, художники-виконавці розпису, етнографічний колектив «Дивина» Донецького університету.
В гала-концерті у номінації «найкраща вишиванка» Денисенко Д.А. презентував авторську вишиту сорочку. Під час святкових заходів від Народного музею з писанкарства були представлені різьбленки – роботи артемівського майстра, які  оцінені організаторами свята за високий рівень майстерності.

Вишиванка – символ  любові, в яку закладена  турбота теплих  материнських  рук .  «Парад вишиванок» - унікальне дійство, де кожен, хто відчуває себе українцем, незалежно від того,  якою мовою він спілкується  та де мешкає, зміг згадати свої корені в атмосфері загального братерства.

Проведення такого свята - це наступний крок до відродження традицій народних ремесел, і відбулось воно  завдяки наполегливості небайдужих українців.

24 серпня 2012 року в місті Києві з нагоди 21-ї річниці Дня Незалежності України відбувся парад вишиванок,	за участю народних майстрів і музичних колективів з усіх областей України.24 серпня 2012 року в місті Києві з нагоди 21-ї річниці Дня Незалежності України відбувся парад вишиванок,	за участю народних майстрів і музичних колективів з усіх областей України.24 серпня 2012 року в місті Києві з нагоди 21-ї річниці Дня Незалежності України відбувся парад вишиванок,	за участю народних майстрів і музичних колективів з усіх областей України.vishivanka424 серпня 2012 року в місті Києві з нагоди 21-ї річниці Дня Незалежності України відбувся парад вишиванок,	за участю народних майстрів і музичних колективів з усіх областей України.