Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 116 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

Професійне свято працівників освіти

Переглядів: 8040
08.10.2012 - 10:25

Поміж багатьох свят у календарі є день, коли настрій усієї країни особливо піднесений і радісний. У перший тиждень жовтня країна урочисто відзначає День працівників освіти, день, коли навчальні заклади майорять осінніми квітами і розквітають посмішками вихованців та педагогів. У цей день в повітрі витає легкий аромат квітів, приємна музика та життєрадісний сміх. У центрі уваги педагоги.

День працівників освіти України по праву є всенародним святом. Бо немає людини, у якої не було б свого Вчителя, Вихователя, Педагога, Майстра. Якими б досконалими не були технічні засоби навчання, новітні програми, обладнання, комп’ютерні технології – якісна освіта там, де є збагачення однієї особистості іншою, де є творчий педагог – взірець для наслідування.

4 жовтня в Артемівському міському центрі культури та дозвілля відбулося урочисте зібрання, присвячене Дню працівника освіти, на якому були присутні Міністр освіти, науки, молоді та спорту України Табачник Дмитро Володимирович, народний депутат України Клюєв Сергій Петрович, міський голова Рева Олексій Олександрович, начальник управління освіти і науки Донецької облдержадміністрації Соловйов Юрій Іванович, голова Донецького обласного комітету профспілки працівників освіти і науки Горшкова Ася Семенівна, начальник відділу освіти Рубцова Марина Анатоліївна, голова міської ради профспілки працівників освіти і науки Завєртнєва Міра Петрівна,  вчителі, викладачі та працівники сфери освіти міста.

З щирими привітаннями до присутніх звернувся Дмитро Табачник, який зазначив, що вчитель - це не просто професія, це покликання. Саме освітяни творять майбутнє України, вкладають в учнів душу і серце. Це люди щедрої душі, чуйного серця, глибокої мудрості, прозорої чесності.

Про важливість цієї професії говорили народний депутат Клюєв С.П. та міський голова  Рева О.О. У своїх промовах вони підкреслили, що справжній Учитель випромінює магічну силу, що позитивно впливає на всіх оточуючих. Це люди, народжені творити добро і залишати часточку своєї душі у своїх вихованцях.

За високі показники у навчально-виховній діяльності, результативну роботу з розвитку інноваційної особистості 9  учителів міста було нагороджено Почесними грамотами управління освіти і науки, 6 учителів - Почесними грамотами Артемівської міської ради, 8 учителів – Почесними грамотами виконкому Артемівської міської ради, 3 учителів – отримали свідоцтво про присвоєння звання «вчитель-методист» та  9 - свідоцтво про присвоєння звання «старший вчитель». 

Почесною грамотою Донецької обласної державної адміністрації була нагороджена  начальник відділу освіти Артемівської міської ради Рубцова Марина Анатоліївна.

Голова Донецького обласного комітету профспілки працівників освіти і науки Ася Семенівна Горшкова нагородила Почесним знаком Донецького обкому профспілки за соціальне партнерство Капленко Ольгу Петрівну, директора Артемівської загальноосвітньої школи №12;  Біленко Ольгу Олексіївну, директора Артемівської загальноосвітньої школи №2; Завєртнєву Міру Петрівну, голову міської ради профспілки працівників освіти і науки України.

Жодне свято не проходить без сюрпризів і подарунків. Міністр освіти, науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник вручив сертифікат на отримання 15 комп’ютерів директору Артемівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №24 з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів Турличкіній О.В.

Народний депутат Клюєв С.П. подарував бібліотекам шкіл, навчальних закладів І і ІІ рівня акредитації та всім міським бібліотекам безцінний подарунок - 43 комплекти художньої літератури українських, російських та зарубіжних класиків (3268 книги).

За традицією на святі вітали молодих спеціалістів, які досягли певних результатів у сфері освіти. П’ятеро молодих педагогів отримали грошові премії міського голови Реви О.О.

Напевно, найбільш хвилюючим моментом цього святкового вечора, було вітання ветеранів - вчителів, які присвятили  все своє життя одному із найважливіших і благородніших занять – учительській праці.

На честь Учителя урочисто звучали музичні привітання у виконанні творчих колективів міста.

   Недарма ж кажуть, що єдина професія в світі від Бога, - це вчитель, а всі інші – від учителя. Сучасний учитель – носій новітніх суспільних змін.  І сьогодні педагоги нашого міста знаходяться у центрі суспільного життя, оволодівають новими програмами навчання, сучасними методами роботи, реалізують наукові проекти з навчання і виховання молоді. Бажаємо, щоб і надалі ваша професійна діяльність була сповнена творчим неспокоєм, новими задумами, ваш життєвий шлях був щедрим на добро, міцним на здоров’я, багатий радостями, любов’ю і щастям. А формула щастя проста: віддай себе світові, і світ віддасть усе найкраще тобі. Формула ж учительського щастя ще простіша: віддай себе дитині, без сумнівів, без вагань, віддай усього себе. І ти отримаєш золотий ключик до серця дитини. Бажаємо вам, дорогі колеги, справжнього Вчительського щастя.

DSC01990DSCN8366DSCN8376DSCN8377DSCN8381DSCN8401

Останні статті на сайті