Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 125 гостей.

Урядовий портал

Артемівськ зустрічає V Міжнародні та ХІХ Всеукраїнські педагогічні читання «Василь Сухомлинський у діалозі з сучасністю: здоров’я через освіту»

Переглядів: 8414
12.10.2012 - 16:34

11-12 жовтня 2012 року на базі Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулися V Міжнародні та ХІХ Всеукраїнські педагогічні читання  «Василь Сухомлинський у діалозі з сучасністю: здоров’я через освіту». Програма другого дня цих читань проходила у м. Артемівську на базі Артемівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 з профільним навчанням. 

В роботі педагогічних читань брали участь представники Національної академії педагогічних наук України: Бех І.Д., директор інституту проблем виховання, Сухомлинська О.В., академік, доктор педагогічних наук, професор, заслужений діяч України; ректор Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Чернишов О.І., завідувач відділу школознавства облІППО Аніскіна Н.О. Учасниками та слухачами педагогічних читань були науковці, викладачі вищих навчальних закладів, працівники відділу освіти, міського методичного кабінету, директори та педагогічні працівники освітніх установ міста Артемівська.

Слова привітання гостей форуму на старовинній бахмутській землі, яка має багато цікавих історичних сторінок, та нарис основних шляхів розвитку сучасного Артемівська, пролунали від секретаря Артемівської міської ради Кіщенко С.І.

На початку зустрічі начальник відділу освіти Рубцова М.А. подякувала організаторам педагогічних читань за надану освітянам міста можливість поділитися досвідом роботи з теми читань. У своєму виступі вона підкреслила актуальність в роботі кожної освітньої установи з проблеми збереження здоров’я дітей всіх вікових категорій та ознайомила з надбаннями освітян міста на шляху її реалізації.

  В науково-практичній частині педчитань відбулася презентація інноваційного досвіду роботи відділу освіти, методичної служби та навчальних закладів з питань проблеми реалізації оздоровчої функції освіти.

10 виступаючих керівників та педагогічних працівників дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів розповіли про організацію та результати діяльності педагогічних та учнівських колективів навчальних закладів у різних напрямках за 4-мя провідними ідеями:

1) Здоров’язбережувальна функція освіти. Ідеї В. Сухомлинського щодо культури здоров’я в практиці роботи  загальноосвітніх навчальних закладів м. Артемівська.

2) Турбота про здоров’я  - це найважливіша праця вихователя» (з досвіду роботи ДНЗ міста).

3) Від  «Школи  радості» В.Сухомлинського до сучасного навчального закладу - Школи сприяння  здоров’ю.

4) Позашкільні навчальні заклади -  осередки пропаганди здорового способу життя.

Родзинкою зустрічі було спілкування з донькою видатного педагога – Сухомлинською Ольгою Василівною, яка підкреслила важливість та результативність діяльності освітян міста щодо створення умов для збереження та покращення здоров’я підростаючого покоління. Особливу увагу слухачів вона звернула на  інклюзивну освіту, яка покликана зробити повноцінним життя дітей з особливими потребами.

Наприкінці форуму Чернишов О.І. висловив слова подяки педагогам міста за високий рівень проведення другого дня педагогічних читань та  постійну активну участь у науково-методичній роботі області.

Всі учасники читань відзначили теплоту, гостинність освітян міста під час перебування в Артемівську. 

Проведення педагогічних читань, присвячених В.О.Сухомлинському підтверджує, що творчість його поцінована і надає можливість у повній мірі доторкнутись душею і серцем до прекрасних високохудожніх творів педагога-новатора. Вона з кожним роком залучає все більше уваги світової наукової та педагогічної громадськості, як у нашій країні, так і за кордоном. Розроблена ним педагогічна система збагатила педагогічну науку новаторськими ідеями і положеннями, зробила свій внесок як у теорію, так і в практику виховання. А це ще один етап у розвитку Української педагогіки. 

DSC02169DSC02124DSC02167

Останні статті на сайті