Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 122 гостя.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

ВООЗ визнає Український Центр грипу та ГРВІ єдиним сертифікованим джерелом даних щодо поширення гриппу та боротьби з ним

Переглядів: 6200
21.01.2013 - 07:40

Український Центр грипу та гострих респіраторних інфекцій було створено для моніторингу захворюваності на грип та ГРВІ серед населення України та напрацювання прогнозів і рекомендацій. Він є самостійним структурним підрозділом «Центральної санітарно-епідеміологічної станції МОЗ України».

Центр та його вірусологічна лабораторія працюють за методиками та настановами Всесвітньої організації охорони здоров’я та визнані нею єдиним в Україні сертифікованим джерелом інформації щодо захворюваності на грип в регіоні.

         Напрацювання та висновки фахівців Українського Центру надходять для єдиної аналітики ВООЗ - бюлетеня EuroFlu, який представляє дані про грип держав-членів у Європейському регіоні ВООЗ. Український Центр грипу та ГРВІ зокрема здійснює аналіз даних, що надійшли з регіональних закладів Держсанепідслужби та центральних санітарно-епідеміологічних станцій (на водному, залізничному транспорті та цивільної авіації) в Україні, загальний аналіз захворюваності на грип та ГРВІ, аналіз вакцинопрофілактики проти грипу, аналіз заходів адміністративного впливу на перевірених об'єктах, вірусологічний моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ та аналіз захворюваності на грип та ГРВІ по 10 контрольних містах. 

На базі Центру працює  Національна гаряча лінія МОЗ «АНТИГРИП» - +38 044 425 08 83  (часи роботи: 09⁰⁰ - 19⁰⁰)

 

Також функціонують телефони гарячої лінії «АНТИГРИП» по регіонах України.

 

В Донецькій області:

(062) 337-73-46

(062) 381-37-08

(062) 381-37-08  вихідні

08⁰⁰ - 16⁰⁰

16⁰⁰ - 18⁰⁰

08⁰⁰ - 18⁰⁰

 

Український Центр представлено у соціальній мережі Facebook: www.facebook.com/cses.flu, де можна ознайомлюватися із щотижневим інформаційним бюлетенем «Грип та ГРВІ в Україні». 

Підготовлено КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради» за матеріалами Прес-служби МОЗ України

grippe2lgrippe3lgrippe4lgrippe5l

Останні статті на сайті