Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 161 гість.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Документування управлінської діяльності в ДНЗ

Переглядів: 7622
22.02.2013 - 08:39

На початку лютого на базі дошкільного навчального закладу ясла-садка № 16 «Ромашка» відбулося засідання клубу «Перспектива» для молодих керівників та педпрацівників, які призначаються виконуючими обов’язки завідувачів, де розглядались питання  документування діяльності керівника дошкільного навчального закладу.

Перед сучасним керівником дошкільного навчального закладу постає чимало проблем, які потребують нагального і обґрунтованого розв’язання. Одне з них – питання ділового мовлення, бо між керівником і підлеглими панує атмосфера офіційно-ділового стилю спілкування. Документування  в суспільно-господарській та освітньо-виховній роботі установи через низку розпорядчих актів покликане забезпечити належний рівень адміністративно-управлінської діяльності як молодого, так і досвідченого керівника сучасного дитсадка. Тому основним завданням заходу було опрацювання Примірної інструкції з діловодства у дошкільних навчальних закладах з метою впровадження в практику роботи закладів встановлених вимог до документування управлінської інформації.

Керівник клубу  спеціаліст І категорії з питань дошкільної освіти Рязанцева В.В. в ході ділового спілкування акцентувала увагу слухачів на те, що діловодство в  управлінській діяльності  полягає у створенні документів, в яких фіксується з дотриманням установлених правил інформація про управлінські дії.

Завідувач дошкільного закладу №16 Чичайкіна Ю.П. провела соціо-ігрову консультацію щодо особливостей складання наказів з основної діяльності та кадрових питань особового складу.

В ході практичної роботи із слухачами завідувач дошкільної установи  № 47 Гавжеєва Т.Ю. надала можливість відпрацювати вимоги до оформлення наказів, що виготовляються за допомогою друкувальних засобів.

Інтерес слухачів викликали рекомендації завідувача дошкільного навчального закладу  № 27 Кучеренко В.В. щодо ведення протоколів різних форм ділового спілкування для надання будь-яким важливим рішенням, що приймаються в ході різних зборів і засідань, юридичної сили. 

 Учасники засідання відзначили актуальність обраної теми, практичну спрямованість отриманих навичок, які дозволять уміло користуватися документуванням  як універсальним інструментом управління з метою  досягнення  успіхів у конкретних ситуаціях.

На початку лютого на базі дошкільного навчального закладу ясла-садка № 16 «Ромашка» відбулося засідання клубу «Перспектива» для молодих керівників та педпрацівників, які призначаються виконуючими обов’язки завідувачівНа початку лютого на базі дошкільного навчального закладу ясла-садка № 16 «Ромашка» відбулося засідання клубу «Перспектива» для молодих керівників та педпрацівників, які призначаються виконуючими обов’язки завідувачівНа початку лютого на базі дошкільного навчального закладу ясла-садка № 16 «Ромашка» відбулося засідання клубу «Перспектива» для молодих керівників та педпрацівників, які призначаються виконуючими обов’язки завідувачів

Останні статті на сайті