Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 85 гостей.

Верховна рада України

В Україні впроваджується інформаційна соціальна рекламна кампанія з популяризації здорового способу життя

Переглядів: 6925
12.03.2013 - 13:54

За ініціативи Організації Об'єднаних Націй, Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ), ВООЗ, Представництва ПРООН, Фонду народонаселення ООН та Міністерства охорони здоров'я в Україні впроваджується інформаційна соціальна рекламна кампанія, спрямована на популяризацію серед населення здорового способу життя.

Протягом 2013 року по всій території України буде розміщено 2000 зображень на зовнішніх носіях у форматах білборду та сіті-лайту, мета яких: підвищити рівень обізнаності громадян у 6-ти тематичних напрямах: навколишнє середовище та екологія (здорова планета), здорове старіння, щеплення, вживання фруктів та овочів, просування ідеї раннього тестування на ВІЛ/СНІД, та репродуктивне здоров'я.  Також, до інформаційної кампанії буде включена тема раннього тестування на ВІЛ.

Графіка зображень нагадує дитячі малюнки - прості й легкі, текстові звернення мають позитивний та заохочувальний характер, немає заперечень та повчального тиску, проте девіз, закладений у кожному малюнку - "У твоєму житті є люди, заради яких варто жити!" - імпонує саме до чуттєвої сторони кожного громадянина суспільства, закликає бути небайдужими, підкреслює наявність позитивного емоційного зв'язку між особистим здоров'ям та готовністю забезпечити безпеку і щастя рідних та близьких.

 

"Втілення цієї кампанії - один з першочергових стратегічних напрямків співпраці ООН спільно з Урядом України, визначений Рамковою програмою партнерства Уряду України - ООН на 2012-2016 рр., а також програмою "Цілі Розвитку Тисячоліття", яку Україна зобов'язалася виконувати до 2015 року", - відзначила під час прес-конференції з нагоди відкриття кампанії в.о. Координатора системи ООН в Україні Юкіе Мокуо. На її думку, ідея кампанії в цілому - ефективний шлях впливу саме на свідоме розуміння суспільством і кожною людиною, зокрема, важливості свого здоров'я, а відтак якості життя.

Саме профілактичну спрямованість таких важливих соціальних напрямків охорони здоров'я, як формування здорового способу життя, профілактики як неінфекційних, так і інфекційних захворювань, боротьби зі СНІДом, наркоманією та тютюнопалінням, репродуктивного здоров'я тощо сьогодні активно підтримує і Міністерство охорони здоров'я.

"Бути здоровим сьогодні модно, престижно, матеріально вигідно, а тому соціальна реклама, яка пропагує здоровий спосіб життя, набуває в суспільстві дедалі більшого розмаху. Вона привертає увагу, а головне - вона знаходить підтримку. Яскравий приклад цьому - вже сьогодні 75% українців висловилися позитивно за заборону тютюнопаління в ресторанних закладах та громадських місцях. Це наша спільна перемога, якої, я впевнена, ми досягнемо і цим широкомасштабним меседжем", - підкреслила начальник Управління громадського здоров'я МОЗ України Алла Григоренко.

Крім зовнішніх носіїв, основна ідея пропагуватиметься і в інших медіасферах: більше інформації про здоровий спосіб життя протягом 2013-го року публікуватимуть медіа-партери кампанії, цікаві факти, публікації та запрошення на події можна буде знайти:

- на офіційному сайті ООН в Україні: www.un.org.ua 

- на сторінці у соціальній мережі:  http://www.facebook.com/UnitedNationsUkraine.

 

О.В.Литвин, КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради» за матеріалами Прес-служби МОЗ України

313858_555676737789858_1018056433_nBezymyannyy3Bezymyannyy4Bezymyannyy5Bezymyannyy7